DORH podigao optužnicu protiv poštanske djelatnice koja je klijente s Labinštine oštetila za više od 400 tisuća kuna!

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 13. svibnja 2022. podiglo pred Općinskim sudom u Pazinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1967.) zbog počinjenog kaznenog djela pronevjere iz čl. 233. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave iz čl. 279. st. 1. i 2. KZ-a te kaznenog djela prijevare iz čl. 236. st. 1. KZ-a.

Okrivljenici se stavlja na teret da je od 2019. do 2021. godine, kao zaposlenica u poštanskom uredu u jednom gradu na području Istre, izdavala naloge za isplatu novca s računa klijenata te ih lažno potpisivala, nakon čega je s njihovih računa dizala novac u gotovini, a kako bi prikrila podizanje novčanih sredstava, tereti ju se da je na izvadcima o promjenama i stanju na računu unosila neistinite podatke o stanju računa koje je potom, tako prepravljene, dostavljala klijentima.

Okrivljenicu se tereti da je tijekom veljače 2019. godine, nakon što ju je klijent zatražio sklapanje ugovora o štednji te oročenje novčanog iznosa od 40.000,00 kuna, iskoristila njegovo povjerenje i sastavila zahtjev za izdavanje udjela u investicijskom fondu kojeg je klijent potpisao uvjeren kako potpisuje ugovor o štednji. Okrivljenica taj zahtjev nije uplatila u fond već je, tereti ju se, novac osobno podigla za sebe.

Tereti ju se da si je opisanim protupravnim postupanjem pribavila imovinsku korist u iznosu od 405.500,00 kuna te je Županijski sud u Puli-Pula, na temelju prijedloga ovog državnog odvjetništva, odredio privremenu mjeru zabrane otuđenja i opterećenja nekretnina u njezinom vlasništvu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još