Search
Close this search box.

Tijekom produženog vikenda u Istri šest prometnih nesreća, alkohol kao uzrok u jednoj od tih

U dane produljenog vikenda, od 6. do 8. siječnja, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 6 prometnih nesreća. U tri prometne nesreće ozlijeđeno je pet osoba, od kojih su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a dvije osobe su lakše ozlijeđene. U tri prometne nesreće nastala je tek materijalna šteta. Alkohol kao uzrok nesreće evidentiran je u jednoj prometnoj nesreći.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 456 vozača i vozila, a iz prometa je isključeno 18 vozača i pet vozila. Utvrđeno je ukupno 215 prekršaja, od kojih 126 prekršaja nepropisne brzine, 21 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj odbijanja ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti droga te 33 ostala prekršaja.

Rovinjska je policija 5. siječnja oko 20 sati na kolniku Ulice Stjepana Radića zaustavila i kontrolirala osobni automobil Fiat, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 61-godišnjak. Vozač je alkotestiran, kojom prilikom mu je je utvrđena koncentracija alkohola od 1.74 promila.

Porečka je pak policija 6. siječnja oko 16.30 sati na kolniku županijske ceste 5042 u mjestu Kukci kontrolirala i zaustavila osobni automobil Fiat kojim je, krivudajući prometnom trakom, upravljao 36-godišnjak. Vozač je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1.98 promila.

U oba slučaja muškarci su zadržani u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te im je određena novčana kazna od 1.320 eura i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još