NOVATION TECH: Na mala vrata u Labin ušla važna tvrtka visoke tehnologije

U svakodnevnom životu i uz svakodnevne probleme, često nismo svjesni velikih stvari koje se događaju i postoje u našem okruženju. Jedna od takvih, zasigurno je i tvornica NovationTech u Poslovnoj zoni Vinež. Moderna tvornica na Vinežu koja se bavi proizvodnjom dijelova od karbonskih vlakana za najveća svjetska imena u autoindustriji plijeni pozornost svakodnevnim rastom i novim zapošljavanjima.

Danas je tvornicu posjetio labinski gradonačelnik Valter Glavičić te održao sastanak s izvršnim direktorom tvrtke Lucom Businarom.

Ova renomirana tvrtka imala je tu „nesreću“ da se završetak izgradnje i početak rada labinskog dijela ove multinacionalne kompanije poklopio s pojavom pandemije te stoga nisu održana posebna otvorenja na kojima je planirano detaljnije predstavljanje kompanije ali i svega čime se bave labinskoj javnosti.

Unatoč tome, svojim su svakodnevnim razvijanjem pogona u Labinu nadrasli prvotno planiranih 90 zaposlenih te je trenutno svoje zaposlenje u tvrtki koja djeluje na području Poslovne zone Vinež pronašlo čak 115 trenutno zaposlenih ljudi. Ono što je svakako najzanimljivije jest činjenica da se upravo u Labinu proizvode između ostalog, i dijelovi za najluksuznije automobile svijeta, poput Ferarrija i McLarena za što je NovationTech posebno specijaliziran te su dijelovi od karbonskih vlakana proizvedeni u Labinu ugrađeni u neke od najskupljih automobila na svijetu.

„Drago mi je da smo danas održali jedan važan sastanak s gospodinom Businarom koji nam je prezentirao rad tvrtke NovationTech, ali i brojne planove za budućnost. Iako svi znamo kako je NovationTech renomirano ime u poslovnom svijetu, veseli činjenica da su u Labinu u kratkom vremenu razvili poslovanje i da se dodatno širi proizvodnja jer kako smo danas mogli vidjet, od travnja se razvija i novi odjel koji proizvodi sjedala za bicikle te najavljuju i nova zapošljavanja. Upravo razvijanjem različitih grana gospodarstva i pružanjem uvjeta koje prepoznaju kompanije svjetskih imena nastavljamo razvijati Labin i dodatno jačati naše gospodarstvo. Mnogo radimo i na demografskim pitanjima i zadržavanju ljudi u rodnom gradu što je već dobro i poznato, a zapravo je sve to jedan krug kojim nastojimo stvoriti cjelokupan sustav za dobrobit sugrađana koji mogu u rodnom kraju pronaći zaposlenje i kvalitetne uvjete života za sebe i članove svoje obitelji“, istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić prilikom obilaska pogona tvrtke NovationTech.

„Počašćen sam današnjim posjetom gradonačelnika s kojim je od samog početka ostvarena odlična suradnja. Investicija koju smo napravili gleda jako daleko u budućnost, usmjerena je na daljnje stvaranje stalnih zaposlenja, kako bi se obiteljima naših zaposlenika omogućio rast i razvoj. Potaknuti dosadašnjim radom, investicijama i stalno rastućim tržištem, želja nam je pronaći novu radnu snagu, dostići maksimalni kapacitet postojećeg pogona, a zatim krenuti u planiranje izgradnje novog proizvodnog prostora uz postojeći, te stvaranje više radnih mjesta. U tom smislu osjećamo potrebu za većom suradnjom između industrije i obrazovnih institucija kako bi se bolje predstavile prednosti stabilnog i sigurnog industrijskog rada. Na isti način tražimo maksimalnu suradnju sa školama kako bismo odradili stručnu praksu te tako mogli tkati odnose sa suradnicima budućnosti“, zaključio je Luca Businaro izvršni direktor tvrtke NovationTech.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još