Kultni labinski kafić ima novu vlasnicu: “Ovo je kafić koji mi je oduvijek imao ugodnu atmosferu, a tako je i danas”

Iako je službeno rok bio do 05., pa i do 07. prosinca, ovih dana nam se javio još jedan gospodarski subjekt koji se htio uključiti u našu promotivnu marketinško-humanitarnu blagdansku akciju.

Nakon Autoservisa Boyski, Pizzerie Pinete, La Tiende, Vina Baćac s nama se akciju uključuje i Caffe bar Formula! Svaki odrasli Labinjan zna gdje je to kultno mjesto, a tradicija tog kafića jedna je od najdužih u našem gradu.

Punih 40 godina Formula je na istom mjestu, samo je mijenjala vlasnike i ljude koji su se brinuli o njoj. Posljednja u nizu je Lara Načinović Utrilla Pingo, koja se nakon dugog perioda rada u inozemstvu, okrenula ugostiteljstvu na ‘kružnom’ kod Streljane.

„Radila sam na kruzerima, bila odsutna po više mjeseci, a kada su stigla i djeca, onda je jasno kako je ljepše biti ‘doma’. Ovo je kafić koji mi je oduvijek imao ugodnu atmosferu, a tako je i danas“, rekla nam je Lara na početku dok smo ispijali odlični ‘makijato’ i bili jedni od rijetkih koji su morali reći što će, pa se stječe dojam da je veliki broj posjetitelja ovdje često.

„Da, imamo puno gostiju koji su tu svaki dan, ili često, a to je ono što čini atmosferu boljom. Naravno, tko god dođe, drago nam je, ali prisna atmosfera oko šanka uvijek je pozitivna stvar.“

CB Formula ima više prostora nego se na prvi dojam čini, za stolovima može sjediti gotovo 70 osoba istovremeno, a danas smo mi izbrojali 11 posjetitelja, što nije mala brojka za jedan prosječni utorak u 13 sati. Za kraj, što se najviše pije?

“Bez dvojbe, kava i pivo su dvije najčešće narudžbe, a uz to, imamo i odlično vino pa je i to popularno. Trenutno je ‘hit’ kuhano vino, sve ga češće s guštom radimo, ipak je to standardno za ovaj period godine.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još