Na svečanoj sjednici Skupštine OK IŽ dodijeljena priznanja članovima Udruženja obrtnika Labin

Na svečanoj sjednici Skupštine Obrtničke komore Istarske županije održanoj 14.12.2021.g. u Pazinu, podijeljena su priznanja Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Istarske županije za 2020. i 2021. godinu koja se dodjeljuju zaslužnim pojedincima ili pravnim osobama. Među laureatima su i naši članovi: Zvonimir Živić, Đani Bubić, Dorijan Brubnjak, Suzana Vidali i Pejo Ivanić.

Zahvalnica HOK – Đani Bubić – vlasnik obrta TINA, obrta za ugostiteljstvo – Obrt TINA započeo je s radom 1.7.1982.g te je Đani Bubić u svojih 39 godina obrtničkog staža dao veliki doprinos u radu tijela upravljanja ovog Udruženja svojim snažnim i nesebičnim angažmanom u promociji, poticanju i unapređenju obrtništva. Vrlo brzo nakon otvaranja obrta postao je i aktivni član Udruženja obrtnika Labin, ali i cijelog komorskog sustava, što je ostao i do danas. Tako je u Udruženju obavljao funkciju član Izvršnog odbora Sekcije ugostiteljstva i turizma, predsjednika Sekcije, predstavnika u Skupštini Udruženja u više mandata, člana Upravnog odbora Udruženja kao i član Skupštine OKIŽ.

Nezaobilazan je njegov veliki i nesebičan angažman i sudjelovanje na promotivnim ugostiteljskim manifestacijama Obrtničke komore Istarske županije “Gastro okusi Istre” i “Istra Gourmet Tour”, a nastupao je i na sajmu u Klagenfurtu, dok je na manifestacijama svog matičnog udruženja „Adventska blagdanska marenda“ i „Si naši gušti“ svojim radom i doprinosom uvijek bio primjer svojim kolegama iz struke – uvijek prvi za pokrenuti organizaciju i uvijek prvi za sudjelovanje ! Redovito je također i njegovo sudjelovanje na stručnim susretima u organizaciji HOK te je tako popratio do sada SVAKI Kongres ugostitelj HOK kao priliku za analizu problema i za susret s kolegama iz struke i razmjenu iskustava.

Priznanje HOK – Pejo Ivanić, vlasnik obrta Taxi prijevoz IVANIĆ – Pejo Ivanić, od nedavno u zasluženoj mirovini, svojim osobnim životnim stavom primjer je časnog i uspješnog obrtnika. Njegov obrt je započeo s radom 2001.g. te je svojim odmjerenim, nenametljivim nastupom i stručnošću stekao povjerenje svojih kolega i od 2010.g. obnašao je dužnost Predsjednika Ceha prijevoznika i član Skupštine UO Labin sve do umirovljenja 2019.g.Svojom osobnom karizmom stekao je visoki ugled kako među kolegama tako i klijentima te je time dao značajan doprinos u podizanju ove uslužne djelatnosti na jednu višu kvalitativnu razinu kao i stvaranju pozitivne percepcije obrtničkih vrijednosti u cjelini.

Najbolji pokazatelj koliko su ga njegovi dugogodišnji klijenti cijenili možda se očituje u činjenici da je svoj odlazak u mirovinu odgodio na skoro godinu dana, sve dok tvrtke s kojima je imao višegodišnje ugovore nisu pronašle adekvatnu zamjenu za njegove usluge. Tražene kvalitete bile su pouzdanost, točnost, sigurnost vožnje, udobnost automobila, bonton u nastupu, ljubaznost te diskrecija. Nije bilo lako pronaći sve u jednoj osobnosti objedinjeno, ali nakon više pokušaja i probnog rada klijent je donekle bio zadovoljan pronađenom zamjenom. U svojim aktivnim umirovljeničkim danima uživa uz svoje pčele i maslinik.

Posebno priznanje OKIŽ te Priznanja i zahvalnice HOK – Suzana Vidali – FRATTA obrt za agencijske usluge u prometu i knjigovodstveni biro – Kao knjigovođa s bogatim iskustvom u gospodarstvu Suzana Vidali otisnula se pred 25 godina, 3.4.1995., u poduzetničke vode i otvorila knjigovodstveni biro FRATTA. Prati je reputacija vrsnog znalca računovodstva i knjigovodstva, a tome su najbolji pokazatelj njezini brojni dugogodišnji zadovoljni klijenti. Individualnim pristupom, svakog klijenta posebno će posavjetovati i uputiti kako na optimalan način uskladiti poslovanje s važećom zakonskom regulativom. Svojim odmjerenim, ali ujedno odlučnim nastupom i stručnošću stekla je povjerenje klijenata, a među kolegicama i kolegama iz struke slovi za sugovornika koji ima odgovor na svako pitanje.

Velika odgovornost prema klijentima možda se najbolje ogleda u njezinom stavu da je niti lom ruke nije mogao zaustaviti u bolnici u vrijeme rokova za predaju poreznih obrazaca. Lakonsko i rezolutno „ništa mi nije“ i odbijanje odlaska liječniku ili na snimanje imali su za rezultat – u propisanim rokovima predane obrasce za sve njezine klijente, ali posljedica je ujedno i ograničena pokretljivost ruke zbog krivo zarasle ozljede. Svoje znanje i stručnost stavila je na raspolaganje kolegama obrtnicima te dala svoj doprinos u aktivnostima tijela Udruženja obrtnika Labin kao predsjednica Nadzornog odbora u nekoliko mandat.

Zahvalnica OKIŽ – Živić Zvonimir, “TENDA SOLE” – obrt za proizvodnju, trgovinu i montažu – Ovaj obiteljski obrt prve početke bilježi 1986. godine te je prema dostupnim podacima upisan u Obrtni registar 1990.g., a bavi se proizvodnjom i ugradnjom tendi svih vrsta i oblika, pergola tendi, bočnih zatvaranja, pokrivača za bazene, cerada za plovila i sl. Njihova najbolja reklama su dugogodišnji vjerni i zadovoljni klijenti jer u poslovanju se koriste najkvalitetnijim materijalima renomiranih svjetskih i domaćih tvrtki. Nebrojeni ugostiteljski objekti korisnici su njihovih usluga jednako kao i privatni iznajmljivači za opremanje svojih objekata jer kvaliteta proizvoda i usluge ovog obrta uvijek je besprijekorna. G. Zvonimir kao čovjek od malo riječi uvijek je djelima nadilazio očekivanja svojih klijenata.

Priznanja i zahvalnice HOK – Dorijan Brubnjak – obrt za održavanje i popravak motornih vozila AUTOPLUS – Obrt za održavanje i popravak motornih vozila AUTOPLUS osnovan je 1.4.1970., a vrsni majstor g. Valter Brubnjak, bio je uzor mnogim mladim budućim majstorima zanata koji su prošli naukovanje u njegovoj radionici. Obiteljsku tradiciju nastavio je njegov sin Dorijan koji je s vremenom širio poslovanje te uvodio nove tehnologije i inovativna rješenja u radne procese. I on je nesebično dijelio svoje znanje i prenosio ga na brojne naučnike koji su bili polaznici praktične obuke u njihovoj radionici. Dorijan Brubnjak tijekom svog obrtničkog staža dao je značajan doprinos u radu tijela upravljanja ovog Udruženja svojim snažnim i nesebičnim angažmanom u promociji, poticanju i unapređenju obrtništva. Aktivan je bio kao član Odbora ceha autostruke UO Labin kao i Ceha uslužnih djelatnosti i Sekcije autostruke pri Obrtničkoj komori Istarske županije te je svojim iskustvom u struci te širokim znanjem i elokventnošću pridonio u artikuliranju i iznalaženju rješenja različite problematike ove struke. Svoj doprinos u aktivnostima tijela Udruženja obrtnika Labin pružio je kroz angažman kao predsjednik Ceha uslužnih djelatnosti, član Upravnog odbora i Skupštine udruženja u više mandata. Svojom stručnošću i kolegijalnim odnosom stekao je visoki ugled među kolegama kao i klijentima te je time dao veliki doprinos u stvaranju pozitivne percepcije obrtničkih vrijednosti u cjelini.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još