VINISTRA: Tri zlata na Labinštinu, medalje potvrđuju da se na ovom području rade vrhunska vina

Vinistra je obznanila rezultate za 2022. godinu, a ponovno se Labinština ima čime dičiti. Na ovogodišnjoj Vinistri Labinština se može podičiti s velikim brojem visoko ocjenjenih vina, a Vina Kos, Vina Fuhtar i Vina Živolić za svoja su vina dobila zlatnu medalju.

Krenimo redom. U kategoriji Chardonnaya onaj „San Martino Superiore“ dobio je brončanu diplomu od ocjenjivačkog suda, a takvu je ocjenu dobilo i mješano crno vino od Vina Kos iz Šumbera.

Srebrnu diplomu za svoj nadaleko poznati „muškat žuti“ iz 2021. godine dobila su Vina Baćac iz Kukurina, a onaj iz 2017. dobio je brončanu diplomu. Za Rose je Vina Matiška iz Nedešćine dobila srebrnu diplomu, kao i za muškat iz 2021. godine. Diplomu brončane „boje“ dobila su Vina Vosilla iz Vozilići, za svoj Rose.

Vina Fuhtar iz Nedešćine dobila su srebrnu diplomu za Teran – berba 2021, a za isto vino šumberska Vina Kos dobila su brončanu diplomu. Vina Fuhtar okitila su se zlatnom medaljom za teran zreli, s Teranom „Vrulja“ iz 2019. godine. Za teran zreli iz 2020. godine su Vina Juričić dobila brončanu diplomu.

Osim Vina Fuhtar, još su dva zlata „sletjela“ na Labinštinu. U kategoriji „Malvazija istarska“ zlatnu su medalju zaslužila Vina Kos iz Šumbera i Vina Živolić iz Kranjci.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još