FUTSAL EURO | Mićo Martić s Finskom napravio čudo, danas od 14:30 Hrvatska traži četvrtfinale

Preletimo prvim dvjema skupinama Futsal EURO-a. U prvoj je Portugal s 1:0 bio bolji od Ukrajine te su baš te reprezentacije otišle u četvrtfinale. Naime, zbog pobjede Srbije nad Nizozemskom 3:2, sve tri momčadi osim Portugala našle su se s tri boda na kraju grupe. Najbolju gol-razliku, zbog demoliranja Srbije, ima Ukrajina koja će s Portugalom iz te skupine u četvrtfinale.

I sada, Grupa B. Tu su Talijani bili apsolutni favoriti, a za drugo mjesto trebali su se boriti Kazahstan i Slovenija. Finska je napravila povijesni uspjeh samim dolaskom na veliko natjecanje. Tri kola kasnije – nešto drugačija situacija.

Italija je jučerašnjim porazom od Kazahstana 4:1 završila kao posljednja u grupi, a Slovenija i Finska borile su se za drugu poziciju. Finsku je 2013. preuzeo hrvatski trener i futsal ikona Mićo Martić i ovo mu je bila 100. utakmica na klupi te reprezentacije.

Kako se bajke ponekad ostvaruju, tako je Finska sinoć ostvarila uspjeh koji bi u nogometnom smislu bio kao da – pa, Finska prođe skupinu velikog natjecanja. Martić nema nijednog naturaliziranog Brazilca u ekipi što dodatno pojačava ovaj uspjeh.

Sinoć su poveli 0:1, a kada je Slovenija krenula s golman-igračem, vratar Savoilanen, koji je inače jedno vrijeme branio i za šibensku Crnicu, pogađa s gola na gol za 0:2. Do kraja, Slovenci su samo smanjili. Mićo Martić je napravio čudo.

Danas se završava natjecanje po grupama. Od 14:30 u Grupi C sastaju se Rusija i Poljska te Slovačka i Hrvatska, a potonji susret možete gledati na HRT-u. Tri sata kasnije, čekaju nas okršaji Gruzije i Španjolske te Azerbejdžana i BiH. Obzirom na gol razliku i bodove, trebala bi se dogoditi senzacija da ne prođu Gruzija i Španjolska.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još