Nekadašnji miljenik danas trpi uvrede: “Ispada da sam ja jedini igrao za novac, a svi ostali igraju iz ljubavi prema Hajduku!”

Mijo Caktaš, jedan od najboljih igrača u Prvoj HNL u prethodnoj sezoni, dao je opširan intervju za 24Sata, u kojima je otkrio svoje viđenje u vezi ne produžavanja ugovora s Hajdukom. Bez obzira što su trenutno navijači Hajduka „opijeni“ likom i djelom Jakobušića, baš onako kako su idolizirali Caktaša svojevremeno, čini se kako predsjednik kluba s Poljuda nije cijelo vrijeme bio potpuno iskren.

„Istina je da sam ga pitao koga sve planira dovesti jer mi nije bilo smisla da se kao najbolji igrači i strijelac borim za četvrto mjesto. Namjeravao sam karijeru završiti u Hajduku i pitao sam ga kakvi su planovi, hoće li biti pojačanja… On je izjavio to što je izjavio, a svi igrači koje je nakon toga doveo govorili su kako ih je u Hajduk privukla predsjednikova vizija i planovi. Očito da tretman za sve nije bio jednak. Ispada kao da sam ja jedini igrao za novac, a svi ostali igraju zbog ljubavi prema klubu. A vjerujte da to baš i nije tako“, rekao je Caktaš, između ostalog, u opširnom razgovoru za 24Sata.

Posebno je zanimljiv dio vezan uz Darka Nejašmića kojeg su na Poljudu mnogi okarakterizirali kao glavnog krivca za više stvari.

„Jedina istina je da ja s Darkom nemam potpisan ugovor. Surađujemo već 15 godina, u međuvremenu je naš odnos prerastao u prijateljski, i sve odluke donosimo zajedno. Kad sam se vraćao u Hajduk imao sam bolju ponudu iz Turske, ali on me podržao u odluci da se vratim kući za manji iznos, a nije uzeo ni zajamčenih 10% posredničke provizije od Hajduka koji su mu nuđeni. Kako za moj ugovor, tako ni za bilo koji drugi, što je lako provjeriti. Hajduk već godinama transparentno objavljuje službena izvješća o isplaćenim provizijama zastupnicima, a njegovog imena tamo nema.“

Poznati novinar Tomo Gabelić upitao je Caktaša – „Je li on bio prepreka za produženje ugovora s Hajdukom?“

„Naravno da nije. Neki krive njega, ali priča je posve drugačija. Odluka je bila isključivo moja i žao mi je što je predsjednik Lukša Jakobušić oko svega što se događalo netočno informirao javnost. Navijači su znali samo jednu stranu priče, ali sad će saznati sve, pa neka sami prosude tko govori istinu“, kaže Caktaš u veoma zanimljivom razgovoru kojeg cijelog možete pročitati ovdje.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još