Sjajna Hrvatska do pobjede na svojoj premijeri Futsal EURO-a!

Brza, moderna, odlučna i hrabra Hrvatska koja je na golu imala sjajnog Luketina u uvodnom je susretu protiv Poljske pobjedom započela ovo veliko natjecanje. Utakmica će ostati upamćena i po genijalnom potezu Mateja Horvata za vodstvo, ali i po izvedbi Žarka Luketina koji je upisao čak 18 obrana! Ipak, ovu je pobjedu iznio kolektiv te pametna i disciplinirana igra.

Ušli su Hrvati slabašno u susret, vjerojatno ih je malo iznenadila i vrlo posložena Poljska koja je reprezentacija koja definitivno ima ‘glavu i rep’. Hrvatska je igrala uz puno rotacije, ali bez mirnog posjeda sve do osme minute kada Matej Horvat radi fantastičan potez – najprije se rješava svog čuvara jednostavnom ‘fintom’, a onda ‘rola’ vratara pa ‘rabonom’ pogađa na prazan gol za 0:1.

Nakon toga Hrvatska uspostavlja miran posjed, vidljivo je kvalitetnija, ali u 14. Horvat u sličnoj situaciji kao kod prvog gola gubi loptu, obrambeno Hrvati nisu stajali najbolje pa je Holy poravnao na 1:1. No, malo je to Poljacima trajalo jer 30-tak sekundi kasnije Antonipo Sekulić „posprema“ jedan „odbijanac“ s metra za 1:2.

U 18. minuti neobičan pogodak za Hrvatsku. Franko Jelovčić krenuo je u dribling, nespretno sam sebi maknuo loptu, ali je ponovno stigao bolje reagirati od svih, a njegov ubačaj Poljaci šalju u svoju mrežu – 1:3! Minutu kasnije vratar Futsal Pule Stanoinvest Žarko Luketin dvaput brani snažne udarce Leszczaka i Mareka.

Drugo poluvrijeme je počelo sjajnim reakcijama Luketina koje su samo podsjetile koliko Poljska može biti opasna. Nakon što su Poljaci bili bolji desetak minuta, u 32. zicer ima Marinović, ali mu poljski golman brani. Ušli su u posljednjih pet minuta Poljaci s golman-igračem, ali je sjajni Luketin u nekoliko navrata odlično sačuvao svoja vrata.


POLJSKA – HRVATSKA 1:3 (1:3)

Strijelci: 0:1 Horvat 8′, 1:1 Holy 14′, 1:2 Sekulić 14′, 1:3 Jelovčić 18′

POLJSKA: Kaluza, Grubalski, Zastawnik, Lutecki, Kriezel, Madziag, Holy, Smialkowski, Solecki, Leszczak, Marek, Wojchiechowski

Izbornik: Blažej Korczynski

HRVATSKA: Luketin, Matošević, Jelovčić, Marinović, Novak, Kanjuh, Đuraš, Suton J., Jurlina, Postružin, Čekol, Horvat, Sekulić, Primić

Izbornik: Marinko Mavrović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još