Šok u Beogradu, Makedonija slavi!

Sinoć su dovršene posljednje četiri kvalifikacijske utakmice za UEFA EURO 2021 koji se treba igrati u 12 gradova diljem Europe: Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Dublinu, Glasgowu, Londonu, Munchenu, Rimu i Sankt Petersburgu.

Euro će 11. lipnja 2021. otvoriti Turska i Italija u Rimu, a sinoć su posljednje četiri momčadi izborile pravo nastupa na tom velikom natjecanju. Podsjetimo, od tog izdanja EURO broji 24 momčadi što znači da će gotovo polovica europskih reprezentacija igrati na njemu jer postoji tek 55 federacija pod UEFA-om.

Pomalo poetski, 37-godišnji Goran Pandev donio je Makedoniji prolaz protiv Gruzije dok je Mađarska od Islanda gubila od 11. minute da bi u 88. i drugoj minuti nadoknade izborila EURO. Nakon produžetaka je Slovačka izborila prolazak kod Sjeverne Irske, a na papiru najjača reprezentacija od tih osam, Srbija, šokirana je na domaćem terenu od Škotske.

Gosti su poveli u 53. minuti da bi Realov Luka Jović u 90. minuti glavom nakon kornera poravnao na 1:1 i odveo utakmicu u produžetke nakon kojih su uslijedili penali. Tragičar domaćin bio je Aleksandar Mitrović, ali jasno je da je najveći srpski neprijatelj mentalitet ovih prostora o čemu svjedoči i naredna fotografija.

GRUPA A: Turska, Italija, Wales, Švicarska

GRUPA B: Danska, Finska, Belgija, Rusija

GRUPA C: Nizozemska, Ukrajina, Austrija, Makedonija

GRUPA D: Engleska, Hrvatska, Škotska, Češka

GRUPA E: Španjolska, Švedska, Poljska, Slovačka

GRUPA F: Mađarska, Portugal, Francuska, Njemačka

Mediji u Srbiji još su nekvalitetniji od onih u državama okruženja, a ova fotografija danas kruži internetom
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još