Cerovljan Emil Daus ponovno u Saboru, danas prisegnuo

Danas je u Hrvatskom saboru IDS dobio novog zastupnika, nakon što je Emil Daus položio prisegu i po drugi put postao saborski zastupnik. Podsjećamo, prethodno je, zbog obnašanja nespojive dužnosti zamjenika župana Istarske županije, mandat u mirovanje stavio Tulio Demetlika. Daus je ujedno izabran i za Predsjednika Kluba zastupnika IDS-a u Saboru.

Emil Daus je u dosadašnjem političkom radu obnašao više javnih dužnosti. 2009. godine., na prvim neposrednim lokalnim izborima postao je općinski načelnik Općine Cerovlje i tu je dužnost obnašao tri mandata, do svibnja ove godine. Od 2014. godine predsjednik je Zajednice podružnica IDS-a Pazinštine, a od 2018. do 2020. godine bio je zastupnik IDS-a u devetom sazivu Hrvatskog sabora.

“Nastavljam borbu za građane Istre, Liburnije, Rijeke i istarskih otoka, zalažući se za digitalizaciju i digitalnu transformaciju, zaštitu prostora i okoliša te izgradnju kvalitetnijeg sustava školstva i visokog obrazovanja. Jer želimo biti najbolji, zato moramo težiti izvrsnosti”, poručio je Daus.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još