IDS bezrezervno podržava najavljenu gradnju Islamskog kulturnog centra u Puli

Nastavno na intenziviranje rasprave oko gradnje Islamskog centra u Puli koja je najavljena za sljedeću godinu i reakcije političara, u nastavku je obznanjen stav IDS-a kao stožerne istarske stranke liberalnih vrijednosti.

U programskoj deklaraciji Istarskog demokratskog sabora, svojevrsnom Ustavu stranke i osnovnom dokumentu kojim se proklamiraju vrijednosti i politike za koje se stranka zalaže, jasno se ističe sljedeće:

„Stranka se zalaže za nacionalnu, vjersku i spolnu ravnopravnost svih građana ovog prostora.

Nacionalnu diskriminaciju građana smatra anakronom sa stajališta organizacije i funkcioniranja suvremenog civiliziranog društva. Građani ovog prostora su u svom dosadašnjem življenju postigli dobre odnose pa bi svako nacionalno isticanje, s bilo koje strane, dovelo do narušavanja tih odnosa.

IDS će se zalagati da sačuva dobre odnose, tolerantnost i harmoniju življenja među svim etničkim grupama koje nastanjuju Istru i istarske otoke, kako bi ubuduće građani ovog prostora bili pošteđeni nemilih etničkih potresa.”

Programska deklaracija nije samo mrtvo slovo na papiru, već služi kao temeljni dokument kojeg svi članovi stranke poštuju i prema njoj djeluju, uvijek – ako žele biti dio IDS-a. Tolerancija, multikulturalnost i međusobno poštivanje naše su temeljne vrijednosti, oko kojih nema kompromisa.

U tom kontekstu IDS bezrezervno podržava najavljenu gradnju Islamskog kulturnog centra u Puli.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još