Počelo je jubilarno 50. izdanje teniskog turnira Istarska Rivijera

Prvi turnir iz serije ITF turnira Istarska Rivijera, najstarijeg međunarodnog teniskog turnira u Hrvatskoj s tradicijom dugom 50 godina, i ove godine je započeo u Poreču.

Jubilarno 50. izdanje turnira donosi i veći nagradni fond u iznosu od  25 000 dolara, a pobjednik osvaja 25 ATP bodova. Zbog velikog broja prijavljenih tenisača iz cijelog svijeta pretkvalifikacije su započele već 5. ožujka na terenima tenis centra Pical dok je finale turnira na rasporedu u nedjelju 13. ožujka.

ITF World Tennis Tour turniri prva su stepenica muškog profesionalnog tenisa, na kojima tenisači imaju priliku igrati u jakoj međunarodnoj konkurenciji i osvojiti bodove za ATP rang listu. Pored više od 150 natjecatelja, nastup u glavnom dijelu turnira izborili su i mladi talentirani hrvatski tenisači Mili Poljičak i Dino Prižmić. Prošlogodišnji drugi junior svijeta, Mili Poljičak upravo je na Istarskoj Rivijeri osvojio svoje prve ATP bodove, što se nada ponoviti i ove godine.

Otvaranju glavnog dijela turnira prisustvovali su direktor Istarske Rivijere Branimir Horvat, porečki gradonačelnik Loris Peršurić te predstavnici Valamara – partnera turnira.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još