Poziv na webinar „Put prema održivom turizmu: od razvoja inovativnih proizvoda do brendiranja regija putem tematskih ruta i sustava kvalitete”

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta „QNeST PLUS – Quality Network on Sustainable Tourism PLUS“ poziva sve zainteresirane sudionike na besplatni webinar na temu „Put prema održivom turizmu: od razvoja novih proizvoda do brendiranja regija putem tematskih ruta i sustava kvalitete“, koji će se održati u utorak, 3. svibnja 2022. godine od 11:00 do 13:30 sati online putem Zoom platforme, odnosno sljedeće poveznice.

Webinar je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, poljoprivrednicima, turističkim djelatnicima, predstavnicima javnih uprava, kao i svoj široj publici zainteresiranoj za temu razvoja i brendiranja proizvoda u korist razvoja održivog turizma.

Webinar je besplatan za sve sudionike, a prijava je obavezna iz projektno-organizacijskih razloga.

Mole se svi zainteresirani da se prijave za navedeni webinar putem sljedeće poveznice, najkasnije do ponedjeljka 2. svibnja 2022. godine.

PROGRAM

Ovaj webinar odlična je prilika za upoznavanje s konceptom održivosti i obogaćivanjem turizma korištenjem lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao i s inovativnim načinima uključivanja različitih dionika u industriju kulturnog turizma.

Kako oživjeti baštinu kroz storytelling i storydoing predstavit će se kroz primjere najbolje prakse u interpretaciji baštine u Istarskoj županiji – gdje se pronalaze inovativni načini uključivanja različitih dionika u industriju kulturnog turizma kako bi se stvorila nezaboravna iskustva – pravo tumačenje baštine.

O predavačima:

dr.sc. Ugo Toić rođen je 1964. u Rijeci. Diplomirao je 1989. na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorat je obranio 1996. na sveučilištu u Udinama (Italija).

Početkom 90-ih godina prošlog stoljeća radi kao poljoprivredni savjetnik na Cresu, a od 1997. do 2003. obavlja funkciju pomoćnika ravnatelja Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Do 2010. bavi se konzultantskim poslovima na različitim projektima iz područja ruralnog razvoja, s naglaskom na valorizaciju i zaštitu autohtonih poljoprivrednih proizvoda.

Od 2011. radi kao direktor i voditelj projekata u Otočkoj razvojnoj agenciji u Cresu.

mr.sc. Manuela Hrvatin oduvijek je zainteresirana za svoj poluotok Istru, prirodu te bogatu kulturnu materijalnu i nematerijalnu baštinu.

Još kao studentica Filozofskog fakulteta u Trstu uputila se na međunarodnu razmjenu Eurodyssee u Švicarsku gdje je stekla korisna iskustva u međunarodnim odnosima i suradnjama te preuzela koordinaciju razmjene.

Nakon završenog postdiplomskog studija na rimskom Institutu za europske studije stekla je zvanje magistra europskih integracija te se dodatno educirala u Strasbourgu, Luxembourgu, Bruxellesu i Beču radi promicanja i jačanja eurointegracija.

Kao viša savjetnica za međunarodnu suradnju Istarske županije pokrenula je turistički program, projekt Istra Inspirit koji je utemeljen na kulturnim doživljajima, a uz Istra Inspirit radila je na mnogim Interreg-ovim projektima.

Sada kao Nacionalna koordinatorica europskog udruženja za interpretaciju baštine Interpret Europe, za Hrvatsku kombinira svoje akademsko znanje i profesionalno iskustvo s ostalim sudionicima kako bi svi zajedno pridonijeli tumačenju baštine i njenom očuvanju, a najviše kroz storytelling.

O projektu

QNEST PLUS Projekt QNeST PLUS, ukupne vrijednosti 148.200,00 EUR, odobren je za financiranje u sklopu 4. ograničenog javnog poziva programa Interreg ADRION te mu je glavni cilj kapitalizacija rezultata projekta QNEST provedenog u sklopu prethodnog javnog poziva, čiji je cilj bio unaprijediti značajke kulturne, tradicionalne i ekološke baštine jadransko-jonskog područja kroz realizaciju transnacionalnog modela između javnih i privatnih dionika, pružatelja usluga u turizmu, obrtnika, sektorskih stručnjaka, lokalnih zajednica, institucija i kulturnih, društvenih i ekoloških udruga te kroz projekt unaprijediti proces brendiranja proizvoda, usluge i destinacije.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još