PULSKI PROBLEMI | Mikel Lauzurica Evolet: “Svaki put kada napravimo korak unaprijed nailazimo na barijere!”

Danas se održala tiskovna konferencija gdje su se javnosti obratili predsjednik NK Istra 1961 g. Branko Devide Vincenti, izvršni direktor g. Mikel Lauzurica Evolet i član uprave g. Darko Podnar.

Odmah na početku, medijima se obratio g. Devide Vincenti i istaknuo kako je pressica sazvana ne bi li se pojasnilo pitanje kampa NK Istre i problematike vezane uz isti.

„Svakako, pitanje kampa je nužan prioritet za klub. To je projekt zbog kojeg klub može rasti i pokrivati svoje potrebe, koje trenutno ispunjava u iznajmljenim terenima. Intencija kluba je oduvijek bila da kamp bude u Puli, i već deset godina priča se o Marsovom polju kao idealnoj lokaciji gradnji kampa. Nažalost, klubu to nije omogućeno, i do današnjeg dana klub nije dobio alternativnu lokaciju.

Od grada smo dobili ideju lokacije Štinjana, no već sada možemo reći da ta lokacija nije podobna za naš kamp, zbog veličine, konfiguracije terena i sl. No, svakako ćemo sačekati pisanu ponudu, nakon čega se o tome možemo detaljno očitovati. Zasad, sve upućuje na to da ćemo kamp trebati preseliti u neku od susjednih općina.

Klub Istra 1961 od Grada ne traži nikakav poklon zemljišta, već klub želi dobiti zemljište u koncesiju. Nakon isteka roka koncesije, tada se kompletna infrastruktura vraća u vlasništvo grada/općine“, ističe predsjednik kluba g. Devide Vincenti.

„Želja Alaves grupe je izgraditi prostor za nogomet i sportske aktivnosti koje bi koristile i pridonijele cijeloj zajednici. Mi nismo došli samo otkupiti dugove kluba i srediti ga trenutno, već i ulagati u budućnost koju možemo pružiti NK Istri, kao i nogometu na području Pule i cijele Istre. Želimo o svojem trošku izgraditi adekvatan prostor za treniranje, ali svaki put kada napravimo korak unaprijed nailazimo na barijere. Nećemo odustati i nastavljamo s kreiranjem ideja ka rješenju izgradnje sportskog prostora za mlade, koji žele sudjelovati u aktivnostima toga kampa“, kaže izvršni direktor g. Mikel Lauzurica Evolet.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još