Pulski prvoligaš do slavlja na krilima Daniela Moravca

Vrijednu i važnu pobjedu ostvarili su danas malonogometaši Futsal Pule Stanoinvest, protiv solidne momčadi Alumnusa. Početak nije nagoviještao lijepo popodne, a dečki iz metropole su na startu utakmice pokazali zbog čega su stabilni prvoligaš godinama.

Kovačić je doveo goste u vodstvo u osmoj, a Copić u desetoj koristi jednu nepotrebnu komplikaciju domaće obrane za 0:2. No, Daniel Moravac danas je imao povijesno odličan dan. Najprije je uzdrmao obje vratnice, a okvir gola gađali su u prvih 15 minuta još i njegov brat Dean te Grbić, da bi u 17. minuti odigrao dupli pas s Vukmirom i pogoditi za 1:2.

Dvije minute kasnije lijepa akcija Puljana, a ubačaj Vukmira u šesterac u gol šalje Daniel Moravac. Igrala se 22. minuta kad je Luketin osujetio jedan napad gostiju, predao za Moravca koji na drugoj vratnici pronalazi Ivana Šulentića – 3:2.

Daniel Moravac, kako smo i napomenuli, odigrao je utakmicu života. U 24. minuti pogodio ga je dugom loptom Luketin, a ovaj je petom gurnuo za Hrgotu koji navlači protivnike na sebe, a onda vraća Moravcu koji zabija za 4:2!

Iako je u futsalu sve moguće, već je tu bilo jasno kako će bodovi teško iz Istre. Alumnus je uvođenjem golman-igrača postao ranjiviji, a ishod toga bilo je 6:2 u 38. minuti. Do kraja susreta gosti su s dva pogotka ublažili svoj poraz.


PULA – Dom sportova „Mate Parlov“ – PRVA HMNL – 7. KOLO
SUCI: Josip Dujmić (Jurdani) i Mario Lulić (Gospić)

FUTSAL PULA STANOINVEST – ALUMNUS 6:4 (2:2)

Žuti kartoni: Vukmir, Mataja (Futsal Pula)

Strijelci: 0:1 Kovačić 8′, 0:2 Copić 10′, 1:2 Moravac Da. 17′, 2:2 Moravac Da. 19′, 3:2 Šulentić 22′, 4:2 Moravac Da. 24′, 5:2 Kovačić (ag) 30′, 6:2 Moravac Da. 38′, 6:3 Dekanić 38′,  6:4 Zonjić 39′

FUTSAL PULA STANOINVEST: Luketin, Grbić, Mataja, Bilić, Šulentić, Moravac Da., Moravac De., Urošević, Hrgota, Hasanbašić, Lolić, Vukmir, Vuzem, Jamičić

Trener: Frane Despotović

ALUMNUS: Vurnek, Dekanić, Grubeša, Davidović, Zonjić, Ercegović, Tolić, Kovačić, Copić, Penava, Ledinščak, Klarić

Trener: Jakov Ungarov


Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još