RETROVIZOR | Isprika i žal – nonšalantna tolerancija probudila neželjene reakcije

Ovaj je Retrovizor neplaniran, ali lavinu negativnih osjećaja i emocija treba zaustaviti što ranije. Pa, krenimo.

Kao glavni urednik Labinske Komune, ispričavam se svima koji su se osjetili neugodno nakon spornog naslova u kojem su spomenute nacionalnosti aktera u nemilim događajima.

Kao netko tko se bavi novinarskim poslom, totalno sam krivo poslao poruku, odnosno, promašio cilj. To sam shvatio tek kada sam vidio reakcije, kakve nisam mogao ni pretpostaviti. Zbog toga, preuzimam odgovornost za napisano te se još jednom ispričavam pogođenima.

Naime, odgajan sam nakon rata, nisam iskusio nikakve negativne posljedice niti jednog rata pa meni riječ „Srbin“ ne predstavlja ništa negativno, već nacionalnost kao i svaka druga. Nakon što sam vidio reakcije, moram reći da me žalosti kako ni 30 godina kasnije, situacija nije normalna ni zdrava.

A, za to ne mogu preuzeti odgovornost – to je „zasluga“ nekih drugih, nažalost i nekih komentatora koji dobro žive na ‘razlikama’.

Ja osobno, a samim time i Labinska Komuna, gajimo pozitivne osjećaje prema svim ljudima dobre volje, bez obzira na spol, rasu, vjeru ili naciju. Štoviše, ovog puta me ta, često nonšalantna, tolerancija koštala toga da me netko vrijeđa u komentarima.

Labinska Komuna će se nastaviti ponašati u smjeru spajanja i širenja pozitive.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još