LIJEPO PRIZNANJE: Marina Rajšić najmlađa finalistica natječaja za Nagradu Radoslav Putar

I ove godine, kao i prethodnih 20 u Institutu za suvremenu umjetnost, održan je natječaj za Nagradu Radoslav Putar, za likovne umjetnike u Hrvatskoj do 40 godina starosti i uz njega Otvoreni poziv za članove žirija do 40 godina starosti. Nagrada Radoslav Putar, članica je međunarodne mreže YVAA – Young Visual Artists Awards.

Nagrada Radoslav Putar sastoji se od dvomjesečnog boravka u Residency Unlimited u New Yorku; https://residencyunlimited.org/, u terminu u dogovoru s RU; (najvjerojatnije travanj/svibanj 2023.), zatim samostalne izložbe u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu, tijekom 2023. godine, produkcije multioriginalna u suradnji s Galerijom S iz Koprivnice, te mjesta u žiriju Nagrade Radoslav Putar 2023.

Partneri Instituta za suvremenu umjetnost u organizaciji projekta su Hrvatska udruga likovnih umjetnika, HULU – Split, i Galerija S iz Koprivnice, Residency Unlimited, i Trust for Mutual Understanding, New York, i YVAA – Young Visual Artists Awards.

Sve je to nama na Labinštini zanimljivo jer je među četiri finalista, kao uvjerljivo najmlađa od njih, i Potpićanka Marina Rajšić koja već neko vrijeme svojim radom u Rijeci, ali i na drugim lokacijama, ostavlja bez daha ljubitelje umjetnosti.

Otvorenje izložbe Finale 2022! , na kojoj će se Finalisti predstavi svojim radovima, i gdje će biti objavljen ovogodišnji dobitnik/ica Nagrade Radoslav Putar, najavljena je je za utorak, 14. lipnja 2022., u 20:00 sati, u Salonu Galić u Splitu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još