Search
Close this search box.

Poziv na upoznavanje s autorom i vodstvo izložbom Stara škola u Gradskoj galeriji Labin

Oleg Morović, izvor fotografije: Facebook stranica Gradske galerije Labin, autor fotografije: Marina Rajšić

Trenutna izložba Gradske galerije Labin naziva Stara škola autora mlađe generacije Olega Morovića dostupna je javnosti za slobodan razgled do 22. lipnja 2024. Međutim, svi zainteresirani, stručna i nestručna javnost, veliki i mali, pozvani su ovog petka (07.06.) u Gradsku galeriju Labin na vodstvo izložbom i upoznavanje Olega, koji će svojim karakterističnim opuštenim načinom približiti sebe i svoj rad publici.

Kako je protekao autorov put od ŠPUD-a do izlaganog ciklusa, poveznica grafičkog dizajna i njegova primjena u radionicama fanzina i lego printeva, odnos prema umjetnosti, rad u organizacijskom segmentu kulturnih udruga, sinteza poezije i vizualne umjetnosti, neke su od tema koje ćemo otkriti zajedničkim druženjem, a pitanja publike i više su nego dobrodošla. 

Druženje uz Olega i neizostavno osvježenje započinje u 18 sati uz predviđeno trajanje od sat vremena te je besplatno za građanstvo. Zainteresirani se prijavljuju na e-adresu: galerija@uciliste-labin.hr, radi organizacije.

PODSJETNIK O IZLOŽBI

Za sve kojima treba podsjetnik, Stara škola predstavljena je ljetos u vodnjanskoj Astri u organizaciji udruge La Udruga, te je u 2024. nastavila putovanje u Varaždinu, a trenutno i u Labinu. Izložena djela nastala u razdoblju od 2020. do 2023. godine čine cjelinu od četrdesetak radova iz Morovićeve prve sveobuhvatne slikarske serije. Po formaciji slikarskog usmjerenja na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Puli, Oleg se daljnjim radom istaknuo u području grafičkog dizajna i umjetničkog djelovanja povezanog s poezijom, urbanom umjetnošću očitovanom u grafikama i fanzinima, dok se slikarskim medijem posredno poigravao uklapajući ga kao dio procesa. Kustos izložbe Mladen Lučić, koji Olega prati u raznim projektima, ističe umjetnikovu odvažnost uporabom raznovrsnih neslikarskih podloga i velikih formata upravo prvijencem slikarskog ciklusa. Preplet poezije i umjetnosti u Morovićevom djelovanju očituje se i preslikava u likovnim ostvarajima nastalim kao utjelovljenje određene pjesme ili kao vizualno ishodište potom pretočeno u pisanu formu. Ciklus je temeljen na autorovoj imaginaciji i promišljanjima uz ispreplitanje s autobiografskim elementima. 

Realizacija izložbe omogućena je sredstvima osnivača Grada Labina te Ministarstva kulture i medija RH i Istarske županije. 

Predstavljanje autora i vodstvo izložbom dio je popratnog programa izložbe Stara škola.

Radno vrijeme Galerije za posjetitelje

Uto – čet      10 – 14

Pet                16 – 19.30

Sub 08.06., 22.06.   11 – 15

Zatvoreno: pon, ned

Za promjene u radnom vremenu, pratiti mrežnu stranicu ustanove i društvene mreže Galerije (Insta / Fb).


Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još