Predstavljeni „Versi z brega“ labinske pjesnikinje Orijane Jurčević

Jučer je pred mnogobrojnom publikom u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin predstavljena prva zbirka pjesama autorice Orijane Jurčević „Versi z Brega“.  

Za glazbenu uvertiru u pjesničku večer bili su zaslužni domaći glazbenici okupljeni pod nazivom „Anđeli“, a nakon uvodnih riječi ravnateljice Knjižnice Silvije Fiamengo posjetitelji su vidno emotivni uživali u dragoj nam labinskoj cakavici nadahnuto pretočenoj u Orijanine stihove. Sjećanja na minula vremena, drage ljude, unuke kojima je ovaj libret i posvećen satkana su u ove verse na vrlo emotivan, topao, jednostavan, a opet živopisan, katkad i humorističan način.

Uz autoricu knjigu je predstavila i urednica, pjesnikinja Neda Milenkovski, a opuštenoj atmosferi i ugodnom druženju svojom spontanošću pridonio je voditelj i moderator susreta Daniel Mohorović. 

Kroz stihove koje je uz autoricu Orijanu Jurčević autentično interpretirala i urednica Milenkovski, svi prisutni poštovatelji domoće besede neumitno su osjetili autoričinu pozitivnu energiju, životni optimizam i njezino veliko srce. 

U lijepo ugođenoj večeri predstavljena zbirka dijalektalne poezije dat će svoj obol u očuvanju naše besede, naše cakavice, te naći svoje mjesto u zavičajnoj zbirci labinske Gradske knjižnice.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još