IZLOŽBA ‘ŽIVOT’ | Natalija Lekovska, umjetnica iz Tupljaka, ovih dana izlagala i u Puli

Nakon Zagreba, Zadra i Rijeke, Natalija Lekovska, umjetnica iz Tupljaka, ovih je dana izložila svoje slike i u Puli. Riječ je o njenoj četvrtoj samostalnoj  pod nazivom „Život“ koja je ovih dana otvorena u prostorijama MKD „Sveti Kiril i Metodij“, povodom njihovog dvanaestog rođendana, i koja će njihove prostorije krasiti narednih dvadesetak dana. Natalija je izložila tridesetak slika pretežito slikana tehnikom akrila na platnu, te temperom i suhim pastelom.

“Spremajući se za ovu izložbu odlučila sam se da joj dam naziv „Život“ jer upravo te slike i ta raznolikost u mojim radovima pokazuju ono što ja volim i čime sam okružena”, govori Natalija i nastavlja:

“Posebno volim more i zalaske sunca na moru, zatim cvijeće (od kojih izdvajam orhideju, labuda na crnom papiru rijetku vrstu orhideje), potom ptice koje su moja asocijacija na muziku bez koje u mom životu ne može proći niti jedan dan. Svojom sam intuicijom birala motive za svoje slike, a one pokazuju moj život. Zahvaljujem se i ovom prilikom Mileni Zlateskoj i MKD „Sv. Kiril i Metodij“ što su me pozvali u goste. Posebno me dirnula poruka mojih dragih kolegica iz svih makedonskih škola u Hrvatskoj, koje je u ime svih pročitala kolegica iz Pule Saška Solomonovska – Janevska. Kada sam počela s izložbama moj je prvenstveni cilj bio da svoje radove izložim u svim makedonskim društvima u Hrvatskoj i polako ali sigurno ide prema tom cilju. No, počinjem se i „širiti“ pa već sada mogu najaviti novu izložbu koja će se dogoditi, ponovno u Rijeci, ali u drugom prostoru, sredinom prosinca.”

Natalija je rodom iz Republike Makedonije a prije petnaest godina došla je iz svoje rodne Krive Palanke, u Istru i u Tupljak. No, svoju ljubav prema svojoj Makedoniji nije bacila u drugi plan, već je prenosi svima iz dana u dan širom lijepe naše.

Od samog je početka učiteljica makedonskog jezika po modelu C, najprije u OŠ „Centar“ u Rijeci, a potom i u SŠ „Prva hrvatska sušačka gimnazija“ gdje i trenutno radi. Uz to zaposlena je i u produženom boravku OŠ „Vladimira Nazora“ u Potpićnu i upravo je taj rad s djecom uveseljava i ispunjava, tako da je jedan maleni kutak svoje izložbe posvetila i dječjim radovima.

Na samom otvaranju Nataliju je predstavila njena promotorica, pjesnikinja i bivša učiteljica Željka Fonović, dok su sam rođendan društva uveličali članovi KUD „Uljanik“, pjevački zbor MKD „Sveti Kiril i Metodij“, te veleposlanik republike Makedonije u Hrvatskoj Njegova Ekselencija gospodin Milaim Fetai i opunomoćena ministrica u veleposlanstvu Maja Apostolovska Balaburski.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još