Otvorena izložba Đorđe Stošića u Galeriji Alvona, posjetio ju i gradonačelnik

Izložba Đorđe Stošića, umjetnika koji je slavonsku ravnicu zamijenio plavetnilom mora u Medulinu, „bonvivana“ u mislima i djelu, ali ujedno velikog radnika i majstora tonskog kolorizma bila je proteklog petka prava svečanost umjetnosti i ljepote stvaralačkog života poklonjena labinskoj likovnoj publici. Ispunio je Galeriju Alvona  valovima i morskom pjenom te veseljem i radošću postojanja, jer svi njegovi jedriličari sretno su stigli u svoje luke!

Stošić je istinski slikar kojeg pokreće strast, hrabrost, želja i znanje te ističe kako je za umjetnika važno da njeguje i poštuje svoje kreativno vrelo, a kontinuitet u radu je presudan.  On je umjetnik koji se cijeloga života bavio detaljima koje je činio velikima i možda upravo u tome leži snaga njegova uspjeha. Kroz svoj rad on spontano i s radošću dijeli svoju životnu filozofiju s publikom protkanu dozom humora i iskrenim veseljem.

Đorđe Stošić diplomirao je na Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu u klasu profesora R. Tadića te samostalno izlaže od 1986. U Alvoni izložen je ciklus akrilika na platnu pod nazivom „Jadranski valcer“, a pogled na  razigranu igru valova i bijele jedrilice kako traže put u sigurnu luku doista podsjećaju na ples po morskim bespućima.

Otvorenje izložbe pozdravio je i Gradonačelnik Valter Glavičić te čestitao umjetniku na izložbi, a Galeriji Alvona na ustrajnosti i doprinosu kulturnom životu Grada Labina.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još