Ovog petka se u Galeriji Alvona otvara izložba “Jadranski valcer” Đorđe Stošića

Idućeg petka čeka nas večer prepuna umjetnosti i lijepih susreta! Naime, nakon otvorenja izložbe Marije Rajšić u Gradskoj galeriji Labin u 20:00 sati, otvara se i nova izložba u Galeriji Alvona:

JADRANSKI VALCER

Đorđe Stošića

u petak 3. lipnja 2022. u 20:30 sati

Đorđe Stošić Akademiju likovnih umjetnosti upisao je 1979. godine u Zagrebu gdje je studirao u klasi profesora Đure Sedera, Raula Goldonia i Josipa Bifela. Godine 1985. prelazi na Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu u klasu profesora R. Tadića gdje je diplomirao te samostalno izleže od 1986.

Kristina Tamara Franić: „On je umjetnik koji se cijeloga života bavio malim stvarima da bi ih učinio velikima i u tome leži njegova snaga i uspjeh! Njegova obzorja i zalasci sunca, prožeti lirskim nadrealizmom kao da su preuzeti iz nekog sna. Oni su sinteze njegove jednostavne životne filozofije koju s iskrenom radošću dijeli s publikom koja prepoznaje njegovu autentičnost i pritom je nagrađuje.“

Za sebe kaže da je odrastao na radu najvećih umjetnika i takvu umjetnost poštuje. Istinski je slikar i umjetnik koji živi to što radi i misli da je to za umjetnika presudno. Njegova umjetnost izlazi iz njega i drugačije ne zna i ne želi raditi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još