Search
Close this search box.

Predsjednik Katedre Čakavskog sabora Labin, Deni Vlačić, predstavio knjigu “Res publica Albonessium” u New Yorku

Predsjednik Katedre Čakavskog sabora Labin, Deni Vlačić, ponosno je predstavio knjigu “Res publica Albonessium” u izdanju Katedre Čakavskog sabora Labin, tijekom događanja u petak, 17. i 18. studenog u New Yorku.

Suradnja s „Histrian Association for Women“ omogućila je organizaciju prvog predstavljanja u prostorijama Istria Sport Cluba u New Yorku. Ovaj događaj privukao je pozornost Istrana koji već generacijama žive u Sjedinjenim Američkim Državama, pružajući im priliku da se upoznaju s ovom iznimnom knjigom, objavljenom u kolovozu ove godine.

Idućeg dana, predsjednik Katedre Čakavskog sabora Labin, Deni Vlačić, također je predstavio knjigu u Rudar Clubu NY, u organizaciji “Istrian American Charities Association”.

Ova serija događanja naglasila je važnost “Res publica Albonessium” u kontekstu istarske povijesti, istovremeno promičući kulturnu baštinu Labina i Labinštine. Zahvaljujući pozivu i potpori spomenutih organizacija, predsjednik Katedre Labin također je gostovao na Hrvatskom radiju New York, gdje je slušateljima približio rad Katedre Labin i naglasio ključnu ulogu očuvanja i prenošenja znanja o zavičajnoj povijesti.

Knjiga “Res publica Albonessium” pridružuje se nizu vrijednih doprinosa Katedre Čakavskog sabora Labin i predstavlja neizostavno štivo za sve koji cijene duboke korijene istarske kulture.

Knjiga je već privukla pozornost kako domaće, tako i međunarodne publike, naglašavajući kontinuirani angažman Katedre Labin u očuvanju i promicanju bogate kulturne baštine Istre.

Izražavamo iskrenu zahvalnost članovima “Histrian Association for Women” i “Istrian American Charities Association”, kao i Istrian Clubu i Rudar Clubu, te svima koji su sudjelovali u organizaciji, na toplom pozivu i podršci. Njihova angažiranost i suradnja su neprocjenjivi doprinosi koji su obogatili ovo značajno predstavljanje u New Yorku.

Ovaj događaj označava važan korak prema širenju spoznaje o istarskoj povijesti te doprinosu povezivanju Istrana diljem svijeta s njihovim korijenima, stvarajući mostove između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još