Daus: “Postoji milijardu i 521 milijuna razloga zašto nećemo podržali Državni proračun!”

Zastupnici IDS-a u Hrvatskom saboru glasovali su protiv Prijedloga državnog proračuna za 2022. godinu. Od 57 amandmana vrijednih ukupno 1,522 milijarde kuna koje je podnio Klub zastupnika IDS-a, a kojima su predloženi konkretni projekti iz područja zdravstva, socijalne skrbi, obrazovanja, infrastrukture i kulture koji bi podignuli standard usluga svim građanima Istre, djelomično je prihvaćena tek trećina jednog amandmana od milijun kuna. – Stoga, postoji milijardu i 521 milijuna razloga zašto nećemo podržali Državni proračun, naveo je predsjednik Kluba zastupnika IDS-a, Emil Daus.

Kako bi izrazio nezadovoljstvo neprihvaćanjem amandmana Daus je zatražio stanku tijekom glasovanja. – Kad se već toliko poziva na Europu i na Europsku uniju trebalo bi malo pogledati kako funkcionira Europski parlament, gdje se prihvaćaju ne samo oporbeni amandmani na proračun nego i amandmani na mnoge zakone koje Parlament donosi. Mislim da su to demokratski okviri kojima treba težiti, naglasio je Daus.

“Prošlo je 30 godina od uvođenja demokracije i višestranačja u Hrvatskoj, pa je možda vrijeme da postanemo moderno demokratsko društvo. Ali svaki put kada se ima priliku učiniti korak naprijed onda vidimo da se učine dva koraka natrag pa se ne treba čuditi kada netko nekoga proziva i napada, zaključio je Daus.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još