Davor Šverko: “Živimo u državi punoj korupcije i pogodovanja, nadam se da je tome došao kraj…”

Davor Šverko javio nam se nakon novog problematičnog slučaja kojeg ima s lokalnim institucijama. Naime, kako bi što više pojasnili laički, recimo kako se on javio na natječaj za koncesijsko odobrenje za jednu plažu u Rapcu kako bi tamo mogao iznajmljivati ležaljke i suncobrane.

No, kako objašnjava, nakon što je na „najbržem prstu“ bio najbrži s ponudom, a objasnio je novinarima portala Istra24 kako je u ponoć otišao do Bajakova gdje pošta radi 0-24 te u 00:01 na dan natječaja predao papire, stigao je do prvih problema.

Koncesijsko odobrenje je dobio, ali – samo na jednu godinu. „Živimo u državi punoj korupcije i pogodovanja, nadam se da je tome došao kraj. Vjerujem da će se slučaj rješiti u korist nas koncesionara te nam dati koncesiju na pet godina kako smo se i javili na natječaju“, rekao je Šverko.

Da pojasnimo, problem je nastao kada je Istarska županija odbila Inicijativu tvrtke Maslinica za tu plažu u koncesiju na 20 godina. No, isto tako, ta je inicijativa i razlog zbog kojeg su to koncesijsko odobrenje „skratili“ s pet na jednu godinu.

Djeluje zbunjujuće i ne suviše jasno, a Šverko dodaje: „Sve se može pronaći na internetu, dotičnoj firmi je odbijena inicijativa“, a na naš upit o tome što ga najviše smeta u cijeloj priči, objašnjava:

„Kao prvo, pokušavanje namještanja natječaja. Kao drugo, strah me od upitne sezone i vraćanja uloženog. Kao treće, ne odgovaranje Grada i izlazak na teren kako bi se utvrdilo da tvrtka Levant krši koncesijsko odobrenje već desetljećima, a kojoj bi se trebalo po hitnom postupku ukinuti koncesija zbog prevare. Mislim da smo pravnoj službi Grada Labina jako pomogli u rasvjetljavanju ovog slučaja oko muljanja i kako će to iskoristiti na sudu u našu korist.“

Za kraj, Šverko je uputio i pohvalu: „Zahvalio bi se novinarima Istra24 na velikom trudu, da naš narod sazna kako se i što radi iza kulisa“, dovršio je Šverko. Ova priča ima sigurno nastavak, a što će se dogoditi, pokazati će vrijeme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još