Dopuna Odluke o demografskim mjerama – između ostalog od 1.1. za drugo i svako iduće dijete besplatan vrtić

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina pred vijećnicima se našla Izmjena i dopuna Odluke o demografskim mjerama kojom se, između ostalog, dodatno utvrđuju uvjeti za stjecanje prava na novčanu potporu za nabavu opreme za novorođenčad, gdje uz jednog roditelja ili skrbnika odnosno posvojitelja i dijete za koje se pravo ostvaruje, ima prijavljeno prebivalište na području grada Labina.

Ono što je možda najzanimljivije jest to da se ovom Odlukom dodatno utvrđuju uvjeti i prava za sufinanciranje boravka djece u predškolskim ustanovama te se istom omogućuje oslobađanje plaćanja u potpunosti za drugo i svako iduće dijete u vrtiću čiji je osnivač Grad Labin.

Dodatno se definira i sufinanciranje produženog boravka u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Labin te participacija u sufinanciranju od strane roditelja ili skrbnika. Izmjenom i dopunom Odluke se i preciznije utvrđuju uvjeti prijave na Natječaj za dodjelu srednjoškolskih stipendija iz proračuna Grada Labina. Nacrt prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o demografskim mjerama Grada Labina bio je na javnom savjetovanju od 15. listopada 2021. do 15. studenog 2021. godine i u otvorenom roku nije pristigla nijedna primjedba.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još