DOSTA JE BILO | Grad Labin staje na kraj delinkventskim ispadima – ugrađene nadzorne kamere

Nakon što smo nedavno bili svjedoci raznih delinkventskih ispada i uništavanja gradske imovine diljem grada, na lokaciji coworking prostora, odnosno njegove vanjske terase izvršeno je ulaganje u sanaciju razbijenog te postavljanje nadzornih kamera.

Na ovoj poziciji Grad Labin uz postavljanje video nadzora izvršio je zamjenu uništenih rasvjetnih tijela, ugradnju automatskog reflektora te sanaciju i farbanje drvenog poda i fasade terase. Gradska knjižnica financirala je izmještanje i popravak probijenog dijela zaštitne ograde.

„Nakon ružnih scena kojih smo bili svjedoci tijekom prosinca, izvršili smo određena ulaganja iz proračuna svakog našeg sugrađanina kojim smo ovaj predivan prostor učinili primjerenim. Nažalost, svjesni potrebe i jedinog mogućeg kvalitetnog rješenja koji će onemogućiti daljnje vandalske ispade, postavili smo i nadzorne kamere kojima će se lako pratiti ovaj prostor ali i utjecati na to da se pronađe počinitelj ako se slične situacije ponove. Kamera automatski detektira pokret te automatski šalje podatke u sustav koji iste bilježi u realnom vremenu na cloudu u udaljenom serveru. Iskreno se nadamo te ponovno apeliramo na sve da čuvamo gradsku imovinu i spriječimo daljnje nepotrebno trošenje proračunskih sredstava. Lokacija terase coworkinga još je jedan prostor u našem gradu koji će zasigurno, kada to okolnosti dopuste, služiti i za održavanje raznih manjih događanja. Vjerujem da će tako biti već ovog proljeća – ideja nam ne nedostaje.“ – istaknula je zamjenica labinskog gradonačelnika Federika Mohorović Čekada.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još