FALA CA NE ŠUŠKAŠ S TO VRAJŽO PLASTIKO: Subote na labinskom Markatu u znaku borbe protiv plastike

U subotu, 10. srpnja sa početkom u 8:00 sati na labinskom Markatu održati će se aktivnosti u sklopu Green Plus projekta na kojima sudjeluju protagonisti projekta, trgovačka društva 1. MAJ i Vodovod Labin, te LAG Istočna Istra, operativni koordinator inicijative u ime Grada Labina.

Program će se provoditi na platou između ulaza u ribarnicu i glavnog ulaza na zelenu tržnicu od 8:00 do 11:00 sati. Kupce Markata i njegove posjetitelje očekuju informativni punktovi trgovačkih društava na kojima će direktori i njihovi zaposlenici građanima dijeliti platnene torbe za kupnju namirnica na Markatu te “Cool vodu iz Vodovoda” – staklene boce punjene vodom iz izvora Kožljak. 1. MAJ će kao i prošlog vikenda dijeliti platnene torbe sa logotipom inicijative Za Labin bez plastike koja obuhvaća transformaciju tržnice u prvu tržnicu bez plastike.

Kupci će moći isprobati papirnate škartoce, biorazgradive vrećice od škroba, te papir za zamatanje mesa i ribe, kao održive modele ambalaže za kupnju. Potičemo posjetitelje i na uzimanje vlastitih ambalaža i tekstilnih torbi u našoj zajedničkoj borbi protiv plastike!” – poručuju iz 1.MAJ-a.

Vodovod Labin informira posjetitelje o zajedničkom najvažnijem projektu Labinštine Aglomeraciji Labin-Raša-Rabac. Pitajte sve što vas zanima! Naši djelatnici stoje vam na raspolaganju! – rekao je direktor Vodovoda Alen Golja. Promocija javnih špina i konzumiranja vode iz javne vodoopskrbe nastavlja se dalje. Na Markatu moći ćete konzumirati vodu iz izvora Kožljak, napuniti staklenu bocu i ponijeti je sa sobom.  Stalnim korištenjem staklenih boca se također borimo protiv jednokratne plastike.

LAG Istočna Istra posjetitelje će informirati o utjecaju jednokratne plastike na okoliš diljem svijeta, a one najaktivnije i nagraditi besplatnom jutenom torbom za šopingiranje labinskim Markatom, a koja također sadrži logotip inicijative Za Labin bez plastike. Odvažili smo se krenuti u ovaj složen i zahtjevan projekt Green Plus koji obuhvaća četiri ključna stupa: Labin bez plastike, promociju i zaštitu voda, školske i vrtićke vrtove, te obnovljive izvore energije i mobilnost. Uz nas je i inicijativa #ZaZlarinbezPlastike uz čiju smo pomoć kreirali i naš zanimljiv logotip, a sudeći po povratnim informacijama građana ohrabreni smo nastaviti dalje sa našim idejama i planovima.- rekla je Mirela Faraguna, voditeljica LAG Istočna Istra.

Šaljivi i informativni program kojeg vodi Dražen Turina Šajeta očekuje vas i ove subote na labinskom Markatu. Inicijativu Za Labin bez plastike i sve novosti oko Green Plus projekta možete pratiti na Facebook stranici „Za Labin bez plastike“.

Fala ca ne šuškaš s to vrajžo plastiko!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još