Federika Mohorović Čekada kandidatkinja IDS-a za zamjenicu gradonačelnika Labina

Federika Mohorović Čekada, aktualna zamjenica gradonačelnika Grada Labina, na predstojećim lokalnim izborima kandidatkinja je za zamjenicu gradonačelnika Valtera Glavičića. Ovu odluku jednoglasno je donijelo predsjedništvo labinske podružnice IDS-a.

Predsjednica je labinskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i članica istoimenog županijskog. Koordinatorica je projekta „Grad za mlade“ i upravo joj je ovaj projekt u posebnom fokusu. Želi da se Grad Labin dodatno pozicionira kao grad za sve generacije.

Mladim obiteljima želi omogućiti još bolje uvjete za život i rad, a najstarijim generacijama povećati kvalitetu života brojnim izvaninstitucionalnim aktivnostima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja ju 2021. imenuje u Radnu skupinu za izradu Nacrta Nacionalnog plana razvoja sustava obrazovanja za razdoblje 2021.-2027. godine.

Unutar gradske uprave zadužena je, između ostalog, za koordinaciju rada mjesnih odbora, suradnju s udrugama i civilnim sektorom, s posebnim naglaskom na ranjive skupine društva.

Federika Mohorović Čekada rođena je 11.03.1988. godine i od svog rođenja živi na Vinežu. Nakon osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ te jezične gimnazije, odlazi u Rijeku na studij koji završava u roku i postaje magistra prava.

Od 2013. do 2017. bila je vijećnica u Gradskom vijeću Grada Labina, a od 2017. je zamjenica gradonačelnika Valtera Glavičića. Udana je i majka dvogodišnjeg sinčića. Slobodno vrijeme najradije provodi sa svojom obitelji u prirodi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još