Grad Labin organizirao interpretativnu šetnju “Artist Walk & Talk”, ali pozivaju se svi na novu – “Štoriju po Labine”

U sklopu obilježavanja kampanje Dana otvorenih vrata EU projekata Grad Labin se odlučio prezentirati s dvije interpretativne šetnje, kojima bi se predstavile aktivnosti i rezultati čak četiri različitih europskih projekata.

Shodno tome, jučer se održala RECOLOR- ova interpretativna šetnja „Artist Walk & Talk“, koja je započela okupljanjem na Krvove place na Vinežu s umjetnikom Sinišom Majkusom, autorom skulpture Dimnjak, a nastavila se druženjem u samom Parku skulptura Dubrova s Erosom Čakićem, autorom skulpture Vrata nevere te Mirkom Zrinšćakom, autorom skulpture pod nazivom Albona fuga jurin.

Bila je to prilika da okupljeni iz prve ruke saznaju sve o radu  tih umjetnika, njihovom nadahnuću i još ponekoj intrigantnosti iz njihovih života. U obilazak Parka i ostalih skulptura vodila je iskusna Vedrana Juričić, koja je na zanimljiv način približila skulpturu i umjetnika, a uz to su prezentirana i dosadašnja iskustva i rezultati projekta RECOLOR, koji se bavi oživljavanjem i unapređenjem umjetničkih i prirodnih krajolika Jadrana, čiji je Park skulptura Dubrova jedinstven primjer.

Projekt se provodi u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020., a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Obzirom da je interpretativna šetnja „Štorija po Labine“ otkazana zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, pozivaju se svi zainteresirani na novi termin ove šetnje, koja je zakazana za petak, 3. prosinca s početkom u 15,30 sati okupljanjem ispred Gradske knjižnice Labin. Ovom se šetnjom sumiraju rezultati tri europska projekta: Mine Tour-a, Inspiracije i Atrium plus, a organizatori iste su Grad Labin i Turistička zajednica Labin-Rabac.

Ova interpretativna šetnja, nastala u suradnji s Istra Inspiritom u sklopu projekta Inspiracija, je pješačka tura po Labinu, koja vas vodi u zanimljiv svijet rudarske baštine. Upoznajte se s hrabrom prošlosti rudara i prepustite se vođenju do nekih od najvažnijih točaka vezanih upravo uz rudarsku baštinu Labina.

Budući da je radi epidemioloških razloga broj posjetitelja ograničen, potrebna je prijava na mail ana.cernjul@labin.hr ili telefon 052/866-817 najkasnije do petka 3. prosinca do 13,00 sati.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još