Gradonačelnik Valter Glavičić na Bastijanićevo pitanje: “Čvrsto i odlučno sam protiv spalionice u Plominu!”

„Ja sam već ranije jasno, čvrsto i egzaktno iznio svoj osobni stav, pa ću ga opet ponoviti,  a to je da sam  protiv spalionice u Plominu“, kazao je gradonačelnik Valter Glavičić odgovarajući na vijećničko pitanje Mladena Bastijanića (Demokrati) koji je zatražio očitovanje o spalionici u Plominu.

„Zanima me da li ste i kao stranački dužnosnik IDS-a protiv spalionice u Plominu? Vi kao stranački dužnosnik IDS-a zbunjujete javnost jer po pitanju spalionice u medijima dajete oprečne informacije. Na gradskom ste Vijeću rekli da ste protiv spalionice otpada u Plominu, dok IDS, već odavno od države traži da donese Odluku o energanama na otpad jer je problem zbrinjavanja goriva iz otpada Kaštijuna izuzetno skupo. Dožupan Tulio Demetlika tvrdi da je to gotova stvar što se tiče spalionice. Sazvali ste koordinaciju čelnika Labinštine, na kojoj nije bio načelnik Općine Kršan, Roman Carić, a koji u medijima izjavljuje da Općina Kršan živi od dotacija TE Plomin. Nakon toga, u medijima izjavljujete da i Trst ima spalionicu.“

Za vrijeme postavljanja pitanja vijećnik je više puta opomenut od strane predsjednice Gradskog vijeća, Eni Modrušan, zbog prekoračenja vremena, te mu je u konačnici izrečena opomena.

„Odgovornost za komentare ostalih osoba, neću preuzeti na sebe, ali kako sam prozvan kao potpredsjednik IDS-a, na što sam ponosan, Labinština će kroz nove stranačke strukture sve napraviti da kompletan IDS podrži da se u TE Plominu ne izgradi spalionica. Tako ćemo djelovati i vjerujem da ćemo već idući tjedan imati Predsjedništvo i da će me kolege podržati. Vjerujem da današnja Labinština ne dvoji što se tiče spalionice u Plominu i to mogu reći i u ime cijelog Gradskog vijeća. Ima tema o kojima se nećemo složiti, ali  postoje one za koje imamo konsenzus, a to je zasigurno jedna od tih“, rekao je Glavičić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još