Search
Close this search box.

Gradonačelnik raspisao Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Labina

Na temelju Odluke o javnim priznanjima Grada Labina i Statuta Grada, Gradonačelnik Grada Labina je jučer, 9. svibnja 2023. godine, objavio Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Labina.

Time se pokreće postupak za dodjelu javnih priznanja Grada Labina za 2023. godinu, a ona su:

  1. PROGLAŠENJE POČASNIM GRAĐANINOM GRADA

može se proglasiti državljanin RH ili strani državljanin koji je svojim djelovanjem i postupcima posebno pridonio promicanju značaja i ugleda Grada, te ostvarivanju i razvoju odnosa Grada s drugim gradovima i općinama u zemlji i inozemstvu.

  1. NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO

dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su dugogodišnjim radom ili određenim djelom dali izuzetan doprinos u razvitku određene ili više djelatnosti od značaja za Grad i čiji rad i djelo predstavlja trajno dobro od značaja za Grad.

Nagrada se može dodijeliti pojedincima koji žive na području Grada ili su na njegovom području proveli dio života tijekom kojeg su postigli izuzetna ostvarenja trajne vrijednosti za Grad.

  1. GODIŠNJA NAGRADA

dodjeljuje se pojedincu ili pravnoj osobi za stvaralački rad i posebna dostignuća tijekom posljednje dvije godine koje prethode godini u kojoj se dodjeljuje nagrada, a može se dodijeliti i grupi pojedinaca ili pravnih osoba ako je određeno ostvarenje odnosno postignuće rezultat njihovog zajedničkog rada.

  1. ZAHVALA

dodjeljuje se  domaćoj ili stranoj fizičkoj ili pravnoj osobi za donacije, humanitarne ili slične aktivnosti, te za uspješnu suradnju s ustanovama i tijelima Grada.

  1. PRIZNANJE

dodjeljuje se domaćoj fizičkoj ili pravnoj osobi za doprinos u radu iz pojedine oblasti, za postignuće u radu, te za doprinos promidžbi Grada.

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu javnih priznanja Gradskom vijeću Grada Labina ima Komisija za dodjelu priznanja Grada Labina pri Gradskom vijeću Grada Labina. Detalje možete pronaći OVDJE.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još