ODLIČNA VIJEST: Kreće potpuna rekonstrukcija jedne od labinskih „žila kucavica“

Cesta koja svojom dužinom to zasigurno nije, ali količinom prometa jedna je od najvažnijih u Labinu dobiva svoju toliko potrebnu potpunu rekonstrukciju. Radi se o Pulskoj ulici, točnije ulici koja spaja rotor kod trgovačkog centra Spar sa rotorom Kapelica.

Radi se o investiciji Hrvatskih cesta „teškoj“ više od 6,7 milijuna kuna plus PDV uz sudjelovanje Grada Labina i Vodovoda Labin u sufinanciranju dijela koji se tiče infrastrukture, odnosno vodovodnih cijevi i javne rasvjete.

Povodom početka radova danas je na lokaciji iste održana medijska konferencija kojoj su uz gradonačelnika Valtera Glavičića prisustvovali predstavnica investitora, Hrvatskih cesta, Silvana Sorić rukovoditeljica poslovne jedinice Rijeka Hrvatskih cesta, Ivan Davidović, voditelj tehničke ispostave Pula Hrvatskih cesta  te predstavnik izvođača radova, direktor Ceste Pula d.o.o. Miro Mirković.

Kako je potonji istaknuo službeni početak radova je danas kada kreću pripremni radovi i geodetske izmjere, a idućeg utorka kreću fizički radovi na terenu koji će zaista biti opsežni. Ovom rekonstrukcijom ova dionica čija se rekonstrukcija dugo spominje bit će popuno obnovljena od kolnika pa do sve infrastrukture od oborinske, fekalne odvodnje, javne rasvjete, obostranog nogostupa, izmjestiti će se autobusna ugibališta i urediti priključci sporednih cesti na državnu cestu.

Napomenuo je i kako će tijekom izvođenja radova biti posebna regulacija prometa koja se još uvijek dogovara s obzirom da Grad Labin potiče varijantu kojom bi se obilazni pravac za teretnjake odvijao putem dijela koji spaja dionicu Lidl – Tonci te koju je potrebno nasipati materijalom, dok izvođač radova nastoji da obilazni pravac bude centrom Labina. Odluka o obilaznom pravcu bit će iskristalizirana u narednim danima.

„Ovo je jako važna investicija koju smo zaista pripremali tri, četiri godine, dužina nije velika, odnosno 600 metara, ali je veoma zahtjevna i interesantna za odvijanje prometa kako tranzitnog tako i lokalnog. Korištenjem ovog pravca znatno se rasterećuje najuži centar Grada, a radi se o investiciji od 6.770.000,00 kuna plus PDV, radove izvodi tvrtka Cesta Pula, a nadzor tvrtka Učka konzalting. Pripremnu dokumentaciju odradio je Grad Labin, a Hrvatske ceste odradile su imovinsko pravnu pripremu i tako da smo zajedno sa Gradom Labinom došli do građevinske dozvole temeljem koje je investicija onda i bila uvrštena u plan nabave Hrvatskih cesta“, – istaknula je Silvana Sorić rukovoditeljica poslovne jedinice Rijeka Hrvatskih cesta.

Ne krijući zadovoljstvo današnjim službenim početkom radova na ovoj labinskoj „žili kucavici“, gradonačelnik Glavičić istaknuo je:

„Prije svega zahvala investitoru, Hrvatskim cestama na strpljenju i razumijevanju jer već je istaknuto, zahtjevna i višegodišnja priprema rezultirala je ovime da smo zajednički uspjeli riješiti sve imovinsko pravne poslove i doći do građevinske dozvole te do dana kada službeno započinjemo s ovom prijeko potrebnom rekonstrukcijom. Upravo danas na ovom mjestu u trenutku kada ne traje turistička sezona vidimo koliko je zapravo ova ulica prometna i što ona znači za Labin. upravo zbog sve te količine prometa važno je da se rekonstrukcija odradi, da bude sigurna za sve sudionike u prometu, a posebno za pješake i stanovnike naselja Starci”, rekao je Glavičić pa dovršio:

“Danas nema javne rasvjete na ovoj dionici, prometom teretnjacima izuzetno je opterećena i zato je bitno da se u ovom zahvatu odradi apsolutno sva potrebna infrastruktura, intencija je jasna, radovi moraju bit gotovi prije turističke sezone i vjerujem kako će to tako biti. Na raspolaganju smo kako investitoru tako i izvođaču radova, a što se tiče obilaznog pravca, sve ćemo napravit kako promet ne bi išao centrom grada. Imamo još neke detalje za usuglasit oko elaborata prometa, no Grad Labin je tu spreman biti podrška te da ćemo ovaj projekt privest kraju na zadovoljstvo svih naših sugrađana.“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još