Search
Close this search box.

HRVATSKA, 2022. Uhićen ministar Horvat, pod istragom dio Vlade RH – u isto vrijeme Plenković napada Državno odvjetništvo

Subota je započela na hrvatski način – uhićenjem ministra. Ovog puta to je Darko Horvat, ministar graditeljstva kojeg je jutros policija uhitila nakon pretresa kuće. Neslužbeno se poručuje kako su pod istragom i pojedini ministri, ali i jedan potpredsjednik Vlade RH.

Aktualnog ministra graditeljstva Darka Horvata povezuje se sa zlouporabom položaja i ovlasti dok je obnašao funkciju ministra gospodarstva. Na sve to, nepostojeća oporba ne reagira previše osim Sandre Benčić iz stranke Možemo!, a premijer Andrej Plenković u isto vrijeme upozorava da DORH mora objasniti o čemu se ovdje radi.

Državno odvjetništvo RH nakon toga je poslalo sljedeće priopćenje:

“Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, kao ni dosad, neće komentirati izjave predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Nadležno državno odvjetništvo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, poduzima svoje radnje, sukladno zakonima.

Slijedom navedenog, kada se za to ostvare zakonom propisni uvjeti, nadležno državno odvjetništvo će dati javnosti relevantne informacije.”

Možda je idealno vrijeme da napišemo sljedeću rečenicu:

“Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje.”

Zanimljiv je i istup uvijek oštrog Matije Babića, vlasnika portala Index.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još