JAVNA POTVRDA | Gradonačelnik Glavičić ispunio još jedno obećanje – od danas je labinski proračun potpuno transparentan!

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić je prije izbora u Podcastu Učka objasnio i najavio potpunu transparentnost u Gradu Labinu i trgovačkim društvima u vlasništvu, a ovih dana je to privedeno kraju.

Naime, priznati hrvatski poduzetnik Vuk Vuković danas je na svom Facebook profilu objavio kako imamo prvi „CityX Apps Transparentor“ grad u Istri, a to je Labin, kako kaže Vuković, zahvaljujući gradonačelniku Glavičiću.

Slično kao i u ostalim gradovima i općinama, sve je dostupno ovdje: https://labin.transparentor.org/

„Pretragu možete napravite po datumu, ključnim riječima, OIBu… Bit će toga još u Labinu, ovo je tek početak.  A i naša mapa sada izgleda malo ljepše nego prije dvije godine kada je tu bio jedan jedini grad. Bilo bi ih još više, no otpori su često preveliki i nažalost ne dođe do dogovora. Zato posebno ističem svaki grad/općinu odnosno (grado)načelnika koji prerežu i odluče se na ovaj korak, jer znamo što su sve prošli“, objasnio je Vuk Vuković, pa dovršio:

“Dakle, aplikacija omogućava da se vidi baš svaki detalj iz javnih sredstava, uključujući i troškove reprezentacije gradonačelnika, ali i bruto plaće svih zaposlenih (većina ih ‘padne’ upravo na plaćama).”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još