Daniel Mohorović ponovno se obraća premijeru: “Je li i Njegova Svetost – Vatikanko Kremljenko?”

Naš kolumnist i srednjoškolski profesor Daniel Mohorović ponovno je iskoristio priliku da ‘bocne’ Andreja Plenkovića kojemu se već duže vrijeme obraća preko društvenih mreža, otvorenim stilom i gardom.

„KREMLJENKO II

Dragi Andrej,

ma molim te lijepo, odgovori mi, ti sve znaš, tvoji su radari istančani, a imaš i službe, da li je papa Franjo u posljednjem istupu pohvalio Zorana?

Prinosim tvojoj pozornosti da je pontifex maximumus u razgovoru koji je prošlog mjeseca vodio s urednicima isusovačkih medija i objavljenom u utorak, rekao da situacija nije crno-bijela i da je rat u Ukrajini”možda na neki način isprovociran”.

Franjo je rekao i da se nekoliko mjeseci prije nego što je ruski predsjednik Vladimir Putin poslao svoje snage u Ukrajinu, sastao sa šefom države koji je izrazio zabrinutost da NATO “laje na vrata Rusije” na način koji bi mogao dovesti do rata.

“Wise man” kaže Franjo za tog šefa države, ali naši mediji to nisu prenijeli.

Pitam se, a ti, i Njonjo, i Grlić i Radman…ti znaš, vi znate, je li taj mudrac Zoran, kojeg ti i tvoji zovete Kremljenko, koji se s papom sastao u studenom prošle godine, tri mjeseci prije rata, a “glavne teme razgovora bile su stanje u svijetu suočenome s izazovima miru i napretku, od pandemije covida do klimatske krize. “

Dragi Andrej, je li i Njegova Svetost, Vatikanko – Kremljenko?

Tvoj, Daniel Mohorović“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još