Search
Close this search box.

Grad Labin još jedanput najbolji srednji grad u Hrvatskoj po pitanju demografije, mladih i socijalne politike!

Grad Labin dobio je novo priznanje! Svečanim proglašenjem i podjelom plaketa pobjednicima u četvrtak je u Opatiji i službeno završen ovogodišnji izbor za Najbolji grad kojega, petu godinu zaredom, gradonačelnik.hr organizira u suradnji s Jutarnjim listom i Agencijom Ipsos.

Za razliku od prethodnih godina, ove su godine na istom eventu proglasili pobjednike i dodijelili nagrade u svim kategorijama – gospodarstvo, obrazovanje i mladi, kvaliteta života, EU fondovi i Smart i Eco city, a drugu godinu zaredom proglasili su i grad koji je ostvario najveći napredak na polju kvalitete života.

Najbolji gradovi za gospodarstvo su Samobor, Opatija i Hvar, za demografiju i mlade Vukovar, Labin i Crikvenica, a najbolji gradovi za život su Varaždin, Sveta Nedelja i Rab. Grad koji je u proteklih godinu dana ostvario najveći napredak na polju kvalitete života je Opuzen, a EU fondove je najuspješnije koristio Grad Rijeka.

Gradu Labinu je to čak peto finale zaredom u kategoriji demografije, mladih i socijalne politike te četvrta titula najboljeg srednjeg grada u Hrvatskoj.

„Ova titula još je jedan dodatan poticaj za nastavak našeg zajedničkog razvoja najdražeg nam Labina!“, rekao je Valter Glavičić nakon primanja nagrade.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još