Search
Close this search box.

GRAD LABIN: Potpisani ugovori “na neodređeno” sa sedam učiteljica produženog boravka!

Kao što je koncem prošle školske godine i najavljeno, s početkom ove je i realizirano – učiteljice sedam dodatnih grupa produženog boravka u labinskim osnovnim školama dobile su ugovore na neodređeno vrijeme.

Podsjetimo, produženi boravak u dvije labinske osnovne škole, Matije Vlačića i “Ivo Lola Ribar” u početku je bio organiziran u šest grupa, no s porastom potreba i interesa posljednjih je godina, kroz nekoliko povećanja ta brojka došla do čak 13 grupa.

Možemo reći da više od polovice svih učenika upisanih u niže razrede pohađa i produženi boravak nakon nastave, odnosno trenutno su to svi učenici čiji su roditelji iskazali interes za ovom dodatnom uslugom naših škola, koju gotovo u cijelosti financira Grad Labin.

Kako je povećanje iz privremenog, slijedom konstantnog i stabilnog interesa, očigledno prešlo u stalno, tako je Grad Labin donio odluku o trajnom angažmanu sedam naknadno zaposlenih učiteljica dodatnih skupina produženog boravka, koje su zbog povećanja obima ove vrste posla imale ugovore “na određeno”. Po provedbi natječaja u obije škole, s današnjim su danom sve navedene učiteljice zaposlene, popularno rečeno, “za stalno”.

“Povećanje broja skupina produženog boravka u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Labin na čak 13, pokazalo se da – možemo reći srećom – nije privremeni trend, već trajna potreba. Sretni smo što je broj učenika u našim školama posljednjih godina stabilan, pa čak i u blagom porastu, a  mogućnost da sva djeca polaznici nižih razreda osnovnih škola imaju pravo na svoje mjesto u produženom boravku nadstandard je kojega u sklopu demografske politike Grada Labina svakako nastojimo dugoročno zadržati. Također, vrijedi nagraditi trud nastavnica koje se o toj djeci ne samo brinu, nego im pomažu u pisanju zadaća i učenju, te kreativnom izražavanju dok su im roditelji na poslu – a više nego zaslužena nagrada je svakako sigurnost radnog mjesta i ugovor na neodređeno, puno radno vrijeme!” – s velikim je zadovoljstvo zapošljavanje učiteljica “na stalno” komentirao labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još