Search
Close this search box.

Gradu Labinu za igralište u Ripendi stiže 22.500 eura bespovratnih sredstava!

Kako je nedavno i objavljeno, Grad Labin prijavio je vrijedan i zanimljiv projekt na otvoreni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Radi se o dodatnom uređenju i opremanju dječjeg igrališta u naselju Ripenda. Ovih dana stigla je potvrda kako je projekt ocijenjen kvalitetnim te su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 22.500,00 eura.

Podsjetimo, dječje igralište u Ripendi jedan je od glavnih projekata koji je iniciran od strane Mjesnog odbora Ripenda i čija je realizacija i opremanje izvedeno 2017. godine.  Postavljeno je ukupno šest sprava za djecu, klupice te je uređeno parkiralište sa sedam parkirnih mjesta. Odmah po završetku radova igralište je vrlo brzo postalo središnje mjesto okupljanja mještana a u ljetnim mjesecima i brojnih stranih gostiju. U 2019. godini igralište je opremljeno dvjema novim spravama, ljuljačkom s košarom te mrežom za penjanje. Obje investicije financirane su vlastitim proračunskim sredstvima Grada Labina, a ukupna vrijednost investicija iznosila je oko 50.000,00 eura.

Projekt koji je odobren  na spomenuti poziv odnosi se na zamjenu postojeće centralne sprave koja je dotrajala, a osim toga radovi će obuhvaćati i pripremne i građevinske radove, uklanjanje postojeće sprave, nabavu i postavljanje multifunkcionalnog kombiniranog igrala, postavljanje antistres gumene podloge. Valja naglasiti kako je ovo također bi jedan od prioritetnih zahtjeva tamošnjeg Mjesnog odbora.

Navedenu spravu čini konstrukcija od drvenih lameliranih greda koje su međusobno povezane s dva podesta postavljenih na različite visine i dva dvostrešna krova. Do nižeg podesta se dolazi penjanjem preko metalnih šipki i/ili preko mreže za penjanje. Na viši plato se pristupa pomoću stiliziranih stepenica načinjenih od drvenih daski. Igralo sadrži sigurnosne drvene ograde te HPL ploču na ulaznoj sekciji tobogana.

Tobogani su visine platforme 160 cm i 100 cm, načinjeni su od stakloplastike te se fiksiraju na podeste igrala pomoću metalnih vijaka. Na glavnu konstrukciju igrala veže konstrukcija ljuljačke. koja je sačinjena od drvenih konstruktivnih elemenata te dvije standardne sjedalice.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 40.925,00 eura, a odobreno je sufinanciranje u iznosu od 22.500,00 eura.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još