Search
Close this search box.

Level 52 napravio dokumentarni film “Labinska republika” za HRT, pogledajte u ponedjeljak 01. ožujka od 20:10

Već smo pisali o tome kako je Level 52, labinska tvrtka, za HRT napravio dokumentarni film o labinskim kovarima i dobropoznatom ustanku.

Ne propustite u ponedjeljak, 1. ožujka na Prvom programu u 20:10 dokumentarni film Labinska republika. Dokumentarni film otkriva temelje i odjek glasovitog ustanka labinskih rudara iz 1921. godine, koji se smatra jednim od prvih organiziranih antifašističkih otpora u svijetu.

Lokalna filmska ekipa, sastavljena od potomaka rudara i sudionika Labinske republike, istražuje socijalni kontekst i ideološku konotaciju koju je povijesni događaj kroz jedno stoljeće poprimio.

Bunt rudara postao je dio identiteta grada Labina te inspirirao niz kulturnih i umjetničkih inicijativa koje i danas ponosno šire glas o labinskom ustanku iz 1921. Iza mitološke slike i političke ideologije dugo vremena ostale su skrivene vrijednosti Labinske republike koje i danas mogu biti uzor u borbi za bolji i pravedniji svijet: multikulturalnost, jedinstvo i hrabrost.

Redatelj i direktor fotografije je Goran Načinović, scenarist Toni Juričić, a autor glazbe Sanel Isanović. Ilustracije i animacije potpisuje Vibor Juhas.

Narator je Ljubomir Hlobik, montažer i vizualni efekti Goran Načinović, a producentica je Bianca Dagostin. Urednik je Ivica Dlesk. Emisiju ćete moći pogledati i putem multimedijske usluge HRTi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još