MOHOROVIĆ PLENKIJU | Prošli su kroz tvoje vlade strasno…

Profesor i pisac Daniel Mohorović, kolumnist našeg portala, danas je ponovno na društvenim mrežama poslao otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću. Zna on to tako, ‘bocnuti’ aktualnog šefa države koja ide…u nekom smjeru.


NISAM ZNAO

Dragi Andrej,

ovih dana često se sjetim i tebe. Kako si? Dok prodaješ maglu stabilnosti jesi li zabrinut za svoju sudbu u bespućima hrvatske zbiljnosti?

I za tvog kolegu I.S., čiji si mandatni rekord oborio, su govorili da je fini poliglot,  a sada većinom boravi u desetak četvornih metara, spava u željeznom krevetu (ima i sanitarni čvor sa klasičnom zahodskom školjkom),  a društvo mu prave  stol, dvije stolice i televizor; tvoj višejezični prethodnik sada fino komunicira samo sa čuvarima u Remetincu, u kojem odrađuje svoj treći zatvorenički mandat.

I za tvog britanskog kolegu B.J. su govorili da je teflon premijer jer se na njega ne lijepe afere, a ministri odlaze kao na pokretnoj traci. Uskoro i on leti s vlasti. Elizabeta Druga i njega će politički nadživjeti. Od 2016. do danas iz tvoje je vlasti izletjelo 17 ministara, od kojih je nemali broj uskočio u policijske marice, ljetuje po reštovima, na punim pansionima, koja im svi plaćamo.

I ovih dana kada je, nakon sedam debelih krava/godina, u kojima su po nama helikopterima bacali briselske eure, još jedna kriza ne samo pokucala već i sama otvorila lijepa naša vrata, tvoj potpredsjednik i ministar financija šmugnuo u nedefiniranu hladovinu (tek ćemo doznati uz koje popuste i koje aranžmane), a njegovog je bivšeg kolegu umjesto budilice probudila sirena, često se sjetim tebe, do kada ćeš na onu melodiju Kemala Montena pjevati svoju pjesmu:

Prošli su kroz moje vlade strasno

I u svakoj ostavili trag

Shvatio sam, al’ je bilo kasno

Da im nisam drag

Nisam znao, nisam znao….

Tvoj

Daniel

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još