Mališani labinske starogradske jezgre će se od ovog ljeta moći igrati na novom dječjem igralištu!

Tijekom mjeseca srpnja mališani labinske starogradske jezgre dobiti će svoj prostor za igru na novom dječjem igralištu u samom srcu Staroga grada, u blizini gradskog zvonika, a na inicijativu Mjesnog odbora Labin Gornji.

Upravo su na toj lokaciji započeli pripremni radovi na uređenju terena, koji obuhvaćaju uklanjanje granja i košnji, a potom će slijediti priprema za postavljanje sprava.

Svi radovi će se izvoditi ručno jer je navedena lokacija nepristupačna strojevima, pa će i radovi trajati nešto duže. No, zauzvrat djeca iz tog dijela grada dobiti će siguran, ograđen i moderan kutak za igru koji će sadržavati 2 opružne njihalice, veliku ljuljačku sa korpom, klackalicu na oprugama i šesterokutnu penjalicu. Prostor će biti obogaćen i urbanom opremom, klupama i koš.

Kao najpovoljniji ponuditelj u postupku jednostavne nabave, radove na izgradnji dječjeg igrališta izvodi TD 1. Maj Labin. Radovi su procijenjeni na iznos od 160 tisuća kuna, a osigurana su u Programu izgradnje komunalne infrastrukture Grada Labina.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još