“Mića Petrova” pokazala da se i u ovakvim uvjetima Labin zna zabaviti i družiti

„Mića  Petrova“ održana ove subote u labinskom  Starom gradu bila je sve, ali nikako mala po raspoloženju i dobroj vibri, u toploj ljetnoj noći,…  Labin je pokazao da se i u ovakvim uvjetima zna zabaviti, uživati i družiti, a istovremeno paziti jedni na druge, biti odgovoran i biti svjestan da sami svojim postupcima odlučujemo kada ćemo ponovno zabaviti se na sličan način.

Na „stageu“  u hladovini kestena prvi su nastupili raspoloženi članovi Gradskog orkestra Labin, presretni za prvi nastup i posljednjih godinu i nešto, te po prvi puta pod dirigentskom palicom mladih snaga, Roberta Mikuljana i Tonia Kranjca. Uslijedio je nastup razigranih članica i članova KUD-a Đulistan, kojeg je publika nagradila velikim pljeskom. Njihove kolege iz RKUD –a „Rudar“ Raša u isto to vrijeme svirali su uličicama Starog grada sve do Fortice, nek se glas meha i sopela čuje do mora.

Na Špini pak, okupili su se naši najmlađi sa roditeljima i odgledali predstavu „ Vitez željeznog srca“  uvijek izvrsnog Teatra Naranča iz Pule.   Udruga Birikina  iz Pule na Starom trgu   za  male Labinjane  održala je dvije radionice  ali su iskusne pripovjedačice Vesna i Izabela vješto zaintrigirale djecu interpretacijom  narodnih i autorskih priča za djecu i mlade pod nazivom „Priče iz starog kredenca“.

Istovremeno, ispred Narodnog muzeja upriličeno je otvaranje izložbe riječkog  suvremenog umjetnika Damira Stojnića  pod nazivom „Ignisogram i Konflagracije“ . No svi ljubitelji likovne umjetnosti imali su priliku razgledati i program u Gradskoj galeriji, kao i zaviriti u  starogradske suvenirnice, ateliere i kušaone koje su te večeri radile prilagođenim radnim vremenom.  U organizaciji Udruge žena Sveta Nedjelja „Mendula“ a uz potporu TZ Grada Labina i LAG-a Istočna Istra održana je  humanitarna akciju“Djeci s ljubavlju 2“,  pa su naši sugrađani i ovoga puta pokazali svoju velikodušnost kupnjom lutrije.

Na terasama starogradskih kafića i restorana raspoloženi Labinjani i gosti, uživali su u glazbenoj „podlozi“ Klape Labin i  kvarteta Mistral koji su se izmjenjivali,  dok je ulični zabavljač Cile čitavoj nadasve pozitivnoj atmosferi koja se osjećala te večeri u gradu dodao šaljiv štiht.

Olja Frolo i Aleksej Hrvatin, koji čine  Duo Ex-New ne samo da su pomno birali  glazbene točke  već su i rasplesali dio publike. Kako to mora biti, a bilo je sve kako je trebalo biti, po mjerama i propisima, a s dušom, srcem i osmjehom , glazba je utihnula u ponoć, a i za nas je ostala mala Petrova za pamćenje. Mića Petrova održana je u organizaciji Grada Labina i TZ Grada Labina.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još