MLADI FOTOGRAF | Deni Peršić: “Gotovo svaki izlet mi je – ‘foto izlet’!”

Na Labinštini je sve više odličnih mladih fotografa, a posljednje vrijeme u oči su nam „upale“ nezaboravne fotografije Denija Peršića, koji nam je odgovorio na par pitanja u vezi tog njegovog hobija koji je sigurno već prerastao u pravu strast.

Otkada se baviš fotografijom, kada je krenula ljubav prema tome?

„Ljubav prema fotografiji i cijeloj toj “mašineriji” koja stoji iza te riječi krenula je 2006. godine kada sam na poklon dobio svoj prvi fotoaparat.

Bio je to mali digitalni kompaktni fotoaparat koji nije bio po ničemu poseban u to vrijeme, ali je meni tada otvorio vrata u nešto što i dan danas volim i što me i dalje zanima.

Cijelo to zanimanje za fotografiju se dodatno povećalo 2016. godine kada sam dobio poziv da budem dio osnivačke skupštine Udruge fotografa Fotovun koja je osnovana te godine u Motovunu, čiji sam ponosan član i danas.

Rekao bih da mi je upravo učlanjenje u Udrugu fotografa Fotovun dalo priliku da upoznam veliki broj istomišljenika i fotografa, priliku da sudjelujem na raznim radionicama i predavanjima i tim putem proširim i nadopunim znanje o samoj fotografiji, a time podignem sebe i svoj “hobi” na jednu novu razinu.“

Koji fotoaparat koristiš, imaš li omiljeni ili nekog kojeg si želiš u budućnosti?

„Trenutno koristim Nikon D7200 u kombinaciji s nekoliko različitih objektiva. S obzirom da se ne bavim fotografijom profesionalno, ovo mi je trenutno dovoljno, no svakako postoje želje za nečim novijim i boljim.

Trenutno su financijski prioriteti nešto drugo tako da će te želje još neko vrijeme pričekati prije nego se ispune, ali vjerujem da će i to doći na red. Neki baš omiljeni fotoaparat nemam, ali kada se ukaže prilika za kupnju novoga, vrlo vjerojatno će biti ponovno neki iz Nikonove ponude s obzirom da već imam objektive za taj sustav.“

Što najviše voliš fotografirati? Što je po tebi potrebno za dobru fotografiju?

„Ako baš moram izdvojiti, onda definitivno pejzaži, a s obzirom da volim i izlete u prirodi često spojim “ugodno s korisnim” pa je gotovo svaki izlet – foto izlet.

Kada se ukaže prilika, osim pejzaža, vrlo rado fotografiram i sve ostalo što mi se nađe ispred objektiva, od ljudi i portreta pa do ulične fotografije i sporta… Svako novo iskustvo je dobrodošlo.

Što je potrebno za dobru fotografiju? Biti u pravo vrijeme na pravom mjestu“, kaže Deni sa smiješkom.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još