Na nedavno održanoj konstituirajućoj sjednici Skupštine HOK-e ponovno izabran Elvis Diminić, podijeljena i priznanja

Temeljem odluke o raspisivanju izbora donesene na posljednjoj sjednici Skupštine HOK krajem prosinca prošle godine, tijekom travnja i svibnja održane su izborne sjednice svih 9 cehova Udruženja obrtnika Labin te je 15.lipnja održana konstituirajuću sjednicu novog saziva Skupštine u mandatnom razdoblju 2022.-2026.

Upravni odbor kao ovlašteni predlagači predložio je, a članovi Skupštine kao najviše tijelo upravljanja Udruženja jednoglasno su za prvog čovjeka Udruženja u idućem mandatnom razdoblju ponovo izabrali Elvisa Diminića.

Predsjednik je istaknuo važnost nastavka realizacije programa popularizacije obrtničkih obrazovnih programa, poticanja cjeloživotnog obrazovanja i dodatnog informiranja članova udruženja kao i razvijanje kvalitetne suradnje s jedinicama lokalne samouprave.

Izabran je i tročlani Nadzorni odbor kao i predstavnici Udruženja u Skupštini Obrtničke komore Istarske županije koja se konstituira u listopadu ove godine.

Gost svečane sjednice bio je ispred Grada Labina g. Robert Mohorović, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina koji je istaknuo programe i projekte koji se usmjeravaju na poticanje razvoja malog poduzetništva i obrtništva i zahvalio na dosadašnjoj dobroj suradnji. Članovima Skupštine su potom predstavnice Istarske kreditne banke Umag predstavile pogodnosti za obrtnike temeljem sporazuma o suradnji s Obrtničkom komorom Istarske županije.

Nakon zaključenja sjednice uslijedila je podjela zahvalnica za aktivan doprinos radu tijela upravljanja u proteklom mandatnom razdoblju, a potom su obrti s višegodišnjim stažem dobili svoja priznanja.

Posebna priznanja i zahvalnice dodijeljene su g. Ivanu Mikliću kao članu Osnivačke Skupštine Udruženja obrtnika Labin održane 14.11.1968. i g. Đinu Blaškoviću koji je ujedno u određenom razdoblju vršio i dužnost Predsjednika udruženja.

Za 30 godina obrtništva priznanje je dobilo 27 obrta dok je za 40 godina obrtničkog staža priznanje dodijeljeno Obrtu za ugostiteljstvo TINA, vl. Karlo Bubića. Za 50 godina obrtništva dobitnici su Obrt za osobne usluge – Frizerski salon MALVINA, vl. Tina Mauro i Obrt za održavanje i popravak motornih vozila AUTOPLUS, vl. Dorijan Brubnjak.

Za 60 godina aktivnog rada priznanje je dodijeljeno Obrtu za ugostiteljstvo VANILIJA, vl. Neset Saliji dok je punih 70 godina aktivan Obrt za ugostiteljstvo DORINA, vl. Loris Knapić.

G. Knapić je također preuzeo i priznanje dodijeljeno mu od Obrtničke komore Istarske županije – Povelja Istarski obrtnik godine koja se dodjeljuje osobi koja je dugogodišnji obrtnik ili je u svom radu ostvarila zapažene poslovne rezultate te svojim osobnim primjerom potiče obrtničke vrijednosti.

Svečanost je zaključena druženjem uz prigodan domjenak u ugodnom ambijentu Restorana Bukaleta.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još