Noć knjige 2022. u Gradskoj knjižnici Labin

Bliži nam se jedanaesta Noć knjige, manifestacija koja se organizira  u povodu  Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja) kako bi se skrenula pozornost na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i svijet.

Ovogodišnja Noć knjige, obzirom na proljetne školske praznike, imat će produženo „radno vrijeme“ – od 22. do 25. travnja, a tema je Knjiga kao prostor slobode.

U fokusu je pojam slobode, u čitavoj lepezi mogućih značenja i manifestacija (pravo na slobodu samoodređenja, mišljenja, izražavanja, kretanja… i u konačnici življenja na način koji odabiremo), kao i načina na koji nam knjige pomažu proširiti granice našeg unutarnjeg i vanjskog svijeta, odnosno kako šire prostor slobode u nama. 

Gradska knjižnica Labin i ove je godine pripremila bogat program koji uključuje druženja s autorima, promocije novih knjiga, radionice za djecu, prodajne akcije knjiga te susret sudionika 1. natječaja za dječju kratku priču „PIKUN“. 

PROGRAM:

22.travnja

  • 17.30h

Čitamo i stvaramo – edukativno-kreativna radionica za djecu od 4 do 6 godina i njihove roditelje u Dječjem odjelu Knjižnice

  • 18.30h

Predstavljanje knjige Teorije zavjere 21. stoljeća i susret s autorom Velimirom Grgićem.

Moderator susreta: Neven Kepeski, novinar, urednik, nakladnik.

23. travnja

  • 18.30h

Predstavljanje knjiga Svingeraj i Jutro poslije stvaranja te druženje s autoricom Augustom Benčić Ivančin, uz nastup zbora Cantus PoPuli.

Moderatorica susreta: Ana Černjul

25. travnja

  • 14h

Susret sudionika 1. natječaja za dječju kratku priču „PIKUN“ i dodjela nagrada u Dječjem odjelu Knjižnice.

22. – 25. travnja

  • Knjiga za 5! Knjiga za 10! – akcijska prodaja rashodovanih i darovanih knjiga po simboličnim cijenama od 5,00 kn za dječje knjige i 10,00 kn za sve ostale naslove. Akcija će se odvijati u radno vrijeme Knjižnice, u petak i ponedjeljak od 8 do 19 sati, u subotu od 8 do 13 i od 18 do 20 sati.  

Svi programi održavat će se u prostorijama Gradske knjižnice Labin, a sve informacije dostupne su na mrežnoj stranici te društvenim stranicama Knjižnice.  

Posjetite svoju gradsku knjižnicu i budite dijelom još jedne Noći knjige!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još