NOVI PROJEKT GRADA LABINA | Vrijeme dobrote

Odbrojavamo dane do kraja godine. Druge godine za redom koja nas je suočila sa nizom izazova i nije štedjela baš nikoga. Na nama je, ipak, da je zaokružimo najljepšom mogućom pričom i spremimo barem još jednu lijepu uspomenu na 2021. godinu.

Vrijeme dobrote“ započeti će prve Adventske nedjelje, odnosno 28. studenog 2021. godine  i trajati će do Božića na labinskom markatu, u prostoru u kojem su do nedavno bili „Kovarski sanji i penšjeri“.

Grad Labin sa partnerom TD „1. Maj d.o.o. Labin postaviti će božićnu jelku koju ćemo okititi zajedno sa našim sugrađanima. Svatko tko želi doprinijeti „Vremenu dobrote“, donijeti će svoju božićni ukras i samostalno ga postaviti na jelku. Ona će biti simbol našeg zajedništva i htijenja za dobrim zdravljem, mirom i blagostanjem u godini koja je pred nama.

Božić je blagdan darivanja i brige o našim najbližima, ali i vrijeme kada se javlja želja da pomognemo i budi bliski jedni s drugima. To je doista  „Vrijeme dobrote“, trenutak  kada nesebično  želimo druge činiti veselijim i voljenima. Zato pozivamo naše sugrađane, ne samo sa područja Grada Labina već sve Labinjane, sve ljude dobre volje da se uključe u „Vrijeme dobrote“.

Svojim malim znakom pažnje, poklonom kojeg ćete zajedno sa svojom djecom pripremiti u svom domu, složiti ga u kutijicu veličine npr. kutije cipela, blagdanski upakirati, te potom donijeti ispod našeg zajedničkog božićnog drvca, namijeniti curici ili dječaku, napraviti ćete veliki korak u činjenju dobrog.

Sadržaj poklona prepuštamo svakom ponaosob, ali preporučujemo da to mogu biti rukavice, kapa, šal, odjevni predmet, pa mnogo toga svi koji imaju djecu predškolskog ili ranog školskog uzrasta, već imaju kod kuće, potpuno novo, neraspakirano, nešto što nije došlo, a vjerojatno ni neće doći na red da koristi vaše dijete. U paketiću može biti i pribor za higijenu, zubna pasta i četkica, šampon ili sapun, maskica, ili pak neka igračka i poneki slatkiš. U svakom slučaju novo, nekvarljivo i primjereno djetetu.

Po želji, u paketiću možete ostaviti poruku dobrote namijenjenu nepoznatom djetetu kojem ćete uljepšati blagdansko vrijeme, ovom jednostavnom ali ničime mjerljivom plemenitom i humanom gestom.

Naravno da će sadržaj paketića biti namijenjen curicama ili dječacima, različitih dobi. Preporučujemo da ih slažete za djecu do 3 godine, od 3-6 ili za one školskog uzrasta, starije od šest godina.

Kada paketić donesete u „Vrijeme dobrote“ na Gradsku tržnicu u prigodnim kutijicama pronaći ćete naljepnice, kojima ćete označiti za koju dob i spol je vaš poklon namijenjen. Naljepnicu zalijepite na paketić i postavite ispod velike božićne jelke gdje će skupa sa drugim paketima dočekati Božić.

Do Nove godine paketići će doći u ručice onih kojima ste ih namijenili, a čemu će brinuti labinski humanitarci iz Gradskog društva Crvenog križa Labin, Udruge Mendula iz Svete Nedelje i Udruge Sv. Vinko Paulski. „Vrijeme dobrote“ je pred nama. Budimo dobri, činimo dobro i pokažimo našim najmlađima da radost darivanja može biti veća od radosti primanja.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još