Održana prva koordinacija gradonačelnika i načelnika u novom mandatu

Održana je prva postizborna koordinacija gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića s novoizabranim načelnicima Labinštine i to Glorijom Paliska, načelnicom Općine Raša, Irene Franković, načelnicom Općine Sv. Nedjelja, Romanom Carićem, načelnikom Općine Kršan i Deanom Močinićem, načelnikom Općine Pićan, čime je nastavljena dobra praksa suradnje i partnerstva između susjednih općina i Grada.

Na koordinaciji su načelnicima predstavljena dva europska projekta koja se provode na području čitave Labinštine i to RECOLOR, koji se provodi u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2014-2020 te Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s područja Labinštine, koji je u potpunosti sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Između ostalih mnogobrojnih zajedničkih i nedjeljivih točaka suživota, upravo su ova dva projekta dobar primjer suradnje čitave zajednice te će se u narednom razdoblju posebno pojačati rad na povlačenju sredstava iz Europskih fondova koji će pridonijeti kvaliteti života za stanovnike cijele Labinštine.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još