Preko 180.000 kn iz EU fondova Kreativnoj akademiji Labin za likovne radionice za starije

Najnovijom Odlukom o financiranju Otvorenog trajnog poziva “Umjetnost i kultura online” financiranog iz Europskog socijalnog fonda, udruzi Kreativna akademija Labin odobreno je 183.816,50 kn bespovratnih sredstava za provedbu projekta “SLIKA: Seniori Labina + Internet Kreativna Akademija”. 

Ovaj projekt, prijavljen u partnerstvu s Gradom Labinom i udrugom Labin – zdravi grad, omogućava pristup participativnim aktivnostima u umjetnosti za osobe starije životne dobi, u vrijeme i nakon razdoblja ograničenih socijalnih kontakata uzrokovanih globalnom pandemijom virusa COVID-19. Kroz niz radionica, sudionici će dobiti priliku raditi s različitim materijalima i u kreativnim procesima izraditi vlastite rukotvorine. 

Time će osobe starije od 54 godine, uključene u radionice koje će se djelomično provoditi online, jačati stvaralačke sposobnosti, ali će biti i podučeni novim vještinama kroz učenje više tehnika likovne i kiparske umjetnosti, kao i jačati vještine služenja novim tehnologijama. Cilj je, uz razvoj kreativnosti, upoznati korisnike s mogućnostima online komunikacije koja istodobno može biti kreativna i interaktivna, te na taj način dodatno jačati socijalizaciju i sprječavati izolaciju starijih osoba. 

Ovo je još jedan u nizu projekata na kojem Grad Labin kroz partnerstvo s lokalnim udrugama podiže standard kvalitete života i ponudu sadržaja za slobodno vrijeme građanima treće životne dobi. Sve radionice biti će besplatne za krajnje korisnike, pošto je udio EU sredstava u financiranju projekta 100%.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

pročitajte još